Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Съдебната реформа е приоритет за ДБ и в новото НС

Съдебната реформа и борбата с корупцията остават приоритет за "Демократична България" и новото Народно събрание.
Това заяви водачът на листата на „Демократична България“ в Пловдив – област, който е и втори в градската листа, в предаването „Точно днес“ на Радио Пловдив. 

Той обясни още, че е необходим завишен контрол на разходване на парите, които се отпускат от републиканския бюджет към Общината. 

„Необходимостта от завишен контрол се вижда като погледнете какво се случва със стадион „Ботев“, където парите все не са достатъчно, минете през пробива на водната палата и стигнете до областта, където има нереализирана инфраструктура.

Важно за нас е и подобряването на транспортна свързаност и изработване на нова карта на общините в България, която е свързана и с процеса на децентрализация”, обясни Иванов.

Той добави още, че има и лична кауза – целево национално финансиране за подобряване на състоянието на междублоковите пространства. По думите на Йордан Иванов чрез отпускането на пари за това перо обликът на градската среда може да се преобрази в рамките на 6 месеца до година.

Бившият областен управител и кандидат за депутат акцентира и върху градската железница, за чието реализиране положиха усилия бившите коалиционни партньори ДБ и ПП.

“Пловдив е индустриалното сърце на България и има множество предприятия на територията на различни общини. В същото време Пловдив е единственият град, който е обграден от железница, която само трябва да се разшири и да се купи железен състав.

Бизнесът е този, който плаща цената и на финансовата криза, и на незаконното разходване на средства, а и поема публичните разходи, т.е. трябва да е подкрепен поне с това. Разбира се, важно е и довършването на Околовръстното на Пловдив“, коментира Иванов.

Той добави още: „Сами може да си представите 12-годишното управление на ГЕРБ каква емоция предизвика в гласоподавателите ни щом те настояваха да подпишем с ПП, а те от своя страна да преговарят с БСП.

Не трябва да ни е страх да ходим на избори, но е крайно време да се сформира стабилна власт, която чрез смели решения да даде отговор на предстоящите кризи и на развитието на града и областта”, коментира Йордан Иванов и добави, че е време от Щаба на ГЕРБ да отговорят дали Бойко Борисов отново ще "излъже гражданите като стане народен представител и се откаже". Попита и защо е нужна тази подмяна на вота.

Внасянето на листата на „Демократична България“ в РИК-вете в последния ден пък е била с цел търсене на най-добрите кандидати. Този път от партията са заложили на повече местни лица, за да покажат, че децентрализацията не е просто лозунг за тях.

От думите му стана ясно, че справянето с енергийната и икономическата криза са преодолими през върховенството на правото в държавата, през защита на националния интерес, през европейската перспектива и през рефома на публичните разходи чрез съкращения в администрацията.




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Още от категорията

Парламентът трябва да отхвърли ветото на президента върху ГПК

Правната парламентарна комисия обсъжда днес ветото на президента върху промените в Гражданския процесуален кодекс. С тях се въвеждат нови правила за определяне на особени представители и техните възнаграждения и за възраженията за прекомерност за разноските за адвокат. Народното събрание иззе от съда правомощието по определяне на..

публикувано на 24.09.24 в 15:40

Най-важното е да съставим редовно правителство

"Чувствам се много заредена, както аз, така и моите колеги в Пловдив-област и в Кърджали. През изминалата седмица направих обиколки в почти всичките 17 общини, за да разговарям с актива на Пловдив-област. Хората имат известни притеснения, че това са седмите поредни избори и е изключително трудно да обясняваш на избирателите защо толкова време не можем..

публикувано на 24.09.24 в 10:47

Не искайте по-малка, а по-работеща администрация

„Изкуството е онова нещо, което ни кара да забравим неволите в нормалния живот и ни връща отново мечтите“, каза  служебният министър на културата Найден Тодоров. По думите му, независимо от това, че средствата за култура в България, които държавата отделя в момента са едва около 0,5%, не те правят изкуството. „Парите подпомагат..

публикувано на 24.09.24 в 10:04

Изборът сега е между тоталния разпад и политическия разум

Водачът на градската и на областната листа на ИТН за Пловдив Станислав Балабанов днес ги регистрира в Районните избирателни комисии. След него в листата за Пловдив - град се нареждат Танер Тюркуглу, който е народен представител в сегашния парламент, Йордан Василев, Димитър Стефонов и Ради Минчев.  В областта втори е Лъчезар Бакърджиев,  Радослав..

публикувано на 23.09.24 в 12:47

Влизам в кампанията, за да си върне ГЕРБ лидерството в Смолян

Кметът на Смолян Николай Мелемов е сред тримата действащи кметове на ГЕРБ, които ще поведедт листи за народни представители в поредните предсрочни избори на 27 октомври. Съз задачата да доведат повече избиратели са кметът на Бургас Димитър Николов и на Стара Загора Живко Тодоров. В интервю за Радио Пловдив Мелемов уточни, че не се ласкае от решението..

публикувано на 23.09.24 в 10:37