Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

За изборите ИТН е сам срещу всички, но заедно с българите

Станислав Балабанов
Снимка: БГНЕС

Само ден остава преди партиите да влязат в нова кампания за по-малко от година насам. Пак ще се сблъскат идеи, предполага се програми и личностите зад тях. 

Говорим с водача на листата на "Има такъв народ" за Пазарджик, пловдивчанина Станислав Балабанов. Той води листа и в Благоевград.

Той подчерта, че за националните избори и след наложеното стратегическо позициониране е избрал да води листата на партията в Пазарджик. 

Балабанов каза, че в Пазарджик е тежък район, защото в последните години е олицетворение на лицето на статуквото. 

"Там винаги се явява като кандидат за народен представител Делян Пеевски, също и на тези избори той е водач на листата на ДПС. Трудно е на хората там, местната власт е корумпирана, кметът Тодор Попов макар и независим е с подкрепата на ГЕРБ и ДПС", смята Балабанов. По думите му трудно се заличава стореното през последните 12 години. "Когато посрещаха Бойко Борисов там, цялата община се строяваше и му козируваше, това е като сюреализъм, нещо което трябва да бъде изчистено", допълни Балабанов.

По повод на изборите: "Опитът ни през последната година и половина ни показа политическата система отвътре, за съжаление тя е отвратителна, с огромна тревога го казвам. Ние си мислехме, че когато влезем в законодателната власт ще има демократични инструменти за влияние, уви, дори партньорите ни си показаха истинското лице, то е лицемерно и жадно за власт. За нас е важно изчистването на политическата система, и предлагаме на референдум да питаме хората: "Време ли е България да смени политическата си система и от парламентарна република да стане президентска?"

"За нас от ИТН това е изход от политическата криза през последните години", каза Станислав Балабанов. Той не очаква промяна и в 48-я парламент, който няма да е по-различен от предишния, който бе силно фрагментиран. 

За прогнозите на социолозите: "Не искам да бързаме и да кажем кой къде влиза. Ние няма да се коалираме с ГЕРБ, ДПС и Възраждане. Ние влизаме в кампанията с посланието : "сами срещу всички, но заедно с българските граждани, за да се опитаме да бъдем гарант в парламента и да бъдем инструмент за промяна на политическата система."



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Още от категорията

Костадин Димитров не отговори дали ще остане кмет след 27.10.

Костадин Димитров не отговори дали ще остане кмет на Пловдив след парламентарните избори на 27 октомври. Той е включен на второ място в листата на ГЕРБ - СДС за Пловдив град след лидера Бойко Борисов. В интервю за Радио Пловдив Костадин Димитров обясни решението си така: "Нямах колебания дали да се включа в листата, защото за 10 месеца имах много..

публикувано на 26.09.24 в 15:39
Георги Георгиев

ГЕРБ ще води кампания с адекватни послания

Предизборната кампания трябва да бъде по същество. Ние нямаме предизборна програма, а програма за управление,  която представяме по време на предизборната кампания, заяви в програма "Точно днес" третият в листата на ГЕРБ-СДС за предстоящия парламентарен вот и депутат в 50-то Народно събрание Георги Георгиев.  По думите му още на предишните..

публикувано на 26.09.24 в 11:33
Елена Дариева

Новото в кампанията за вота е включването на кметове в листите

Политическите прогнози и анализи в програма "Точно днес" правим със социолога Елена Дариева , от агенция "Насока". Тя открои в началото, че големият въпрос за доверието е ключов за избирателната активност, както и за решаването на другия въпрос, как ще се състави управляващо мнозинство в 51-то Народно събрание.  Социологът отбеляза, че наближават..

публикувано на 26.09.24 в 10:26
Стою Стоев, председател на правната комисия в Народното събрание

Пловдив няма проектна готовност за бюджетните 100 млн. лева

В програма "Точно днес" говорим за политика преди поредните извънредни избори със  Стою Стоев  - втори в градската и областната листа на коалиция ПП-ДБ. Народният представител в 50-то НС каза, че този парламент е показал, че голяма част от партиите не са готови за важните крачки на България.  "Нямам друг акцент за това народно събрание, още един..

публикувано на 26.09.24 в 09:53

Новото издание на "ТексТейлър Експо" започва в Пловдив

Международното изложение за текстил и мода " ТексТейлър Експо 2024 " ще се проведе от 26 до 28 септември 2024 г. в Пловдивския панаир.  Изложителите ще са от 8 държави - Белгия, България, Индия, Испания, Италия, Пакистан, Румъния и Kитай.  Посетители идват от 21 държави - Австрия, Бангладеш, Бруней, България, Великобритания, Германия, Индия,..

публикувано на 26.09.24 в 07:15