Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

"Точно днес" из акцентите на септември

Две седмици ни делят до изборите за нов парламент. Говорим за поизтърканите послания на партиите, за уроците на поредния извънреден вот, за кампании и интереси, коментираме в програма "Точно днес" след 8 .00 часа с политолога Георги Киряков.

140 години от създаването си отбелязва през септември Регионалният археологически музей в Пловдив. Серия събития и излобжи представят музейните служители за юбилея, повече от археолога Любомир Мерджанов, който ще разкаже и за приключилите този месец разкопки на Голямата могила в Пловдив.

И още за поредната инициатива в подкрепа на пострадалите села в Карловско. Тази вечер в Карлово ще се проведе концерт на известни наши изпълнители и Плевенската филхармония, за концерта-кауза  “Да послушаме кино” научаваме от директора на филхармонията Любомир Дяковски.

БНР и група "Остава" каним днес пловдивчани на концерт на Античния театър, и така казваме "честити 30 години на сцената на "Остава"!", Яница Марова ще разговаря с фронтмена на групата Свилен Ноев.

Във вторник излъчваме поредния репортаж от "Евранет плюс" по темата мобилност и младите хора в Европа. 

"Добро утро, ден!" тази седмица е с госта Красимир Ангелов, дългогодишен директор на училище "Алеко Константинов" в Пловдив.

Слушайте ни, от 6.00  до 9.30 часа, на 20 септември!



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Още от категорията

Магичен и усмихнат "Вход свободен"

Днес Ви срещаме с любимия на малки и голми Марио Меров, по разпознаваем като Magic Mario. Човекът, който повече от 15-години ни прави част от магичния и по-добър свят на илюзионното изкуство.  Поводът да го поканим е повече от вълшебен! Меджик Марио отбелязва 15 години на сцена, с приятели като на рожден ден :))) и с грандиозен шоу-спектакъл! Еднa..

публикувано на 10.09.24 в 09:30

„Точно днес“ – от политическата не/воля до „Сцена на кръстопът“

Утрото с Радио Пловдив ще поднесе горещи теми, независимо от синоптичната прогноза за влошаване на времето. Ето какво ще чуете до 9.30 ч.: Докъде ще стигне политическата не/воля и защо основни политически формации се оказаха разцепени преди извънредния парламентарен вот на 27-ми октомври? Политологът професор Александър Маринов ще бъде наш..

обновено на 09.09.24 в 16:40

"Вход свободен" - изпровождайки лятото

След трите прекрасни празнични дни градът бавно и неохотно започва постепенно да превключва на работна вълна. Последните летовници се завръщат  от почивка, с въздишка изтупват песъчинките от морски спомени. сгъват шарените хавлии и ги слагат дълбоко в гардероба. До следващото лято. Започват вълненията около първия учебен ден. Работни графици стоят на..

публикувано на 09.09.24 в 10:05

Предаването "Точно днес" в първия ден на седмицата

Разединени, в конфликт, в противоречие със себе си дори, партиите тръгват на състезание за нашите гласове в поредните избори. Под въпрос и критика в в началото на изборния цикъл е изборната администрация, а това поставя въпросителни за провеждането на вота и преимането на резултата от него. С назначените от ЦИК нови/стари председатели на районните..

публикувано на 08.09.24 в 17:00

Кулинарни пътешествия в Клуб "Неделя"

Днес в предаването ще Ви сервираме не само храна за сетивата, но и храна за Душата! И в двата часа на Клуба, всички тези "истории на две колела" ще бъдат поднесени с усмивка и финес от един здраво стъпил на българска земя и милеещ за родината човек - Росен Чакъров!  Като кулинарен гуру по призвание и по душа, Шеф Росен Чакъров ще разкаже за идеята и..

публикувано на 08.09.24 в 15:05