Българско национално радио © 2022 Всички права са запазени

Областният управител Ангел Стоев проведе срещи за изборите

Управителят на Пловдивска област управител Ангел Стоев разговаря със секретарите на общини и ЕВН за готовността им за предстоящия на 02 октомври вот..

„Това са поредните избори, които организираме и имаме опит, създадена е много добра комуникация и координация с всички общини и се надявам, изборите на територията на областта да преминат спокойно и успешно“. Това заяви Ангел Стоев след срещата със секретарите на общините, която имаше за цел да се разгледа и изясни графика на дейностите в оставащите дни до изборите. Печатните бюлетини ще пристигнат в областна управа на 28 септември и по график ще бъдат раздадени на общините.

Ангел Стоев се срещна и с ръководителите на Клиентските енергоцентровена ЕВН на територията на Пловдивска област. По време на разговора стана ясно, че дружеството е направило необходимата организация за осигуряване на електрозахранването на всички секционни комисии, както и на две палати в Международния панаир – Пловдив, в които ще се приемат изборните книжа в нощта на изборите. „Вашата роля е много отговорна, особено в условията на машинен вот, затова бих искал от вас да направите отново своите технически прегледи, за да бъдем сигурни, че всичко в деня и нощта на вота ще мине нормално“, коментира областният управител.

Освен това Ангел Стоев поиска информация как върви подготовката за есенно-зимния сезон. По данни от ръководителите на центровете няма проблеми с осигуряването на ток за абонатите. Има осигурени дежурни екипи, които имат необходимата техника и ресурс, за да реагират при аварии.


Още от категорията

2% е разликата между ГЕРБ и ПП в Пловдив в навечерието на вота

Между 40 и 42% избирателна активност в Пловдив-град прогнозира социологическата агенция "Неохрон" в оповестено днес проучване на нагласите на пловдивчани. Интервюирани са 655 пълнолетни граждани между 26 и 29 септември чрез телефонни интервюта с полустандартизиран въпросник. Извадката е представителна за пълнолетното население на града, като..

публикувано на 30.09.22 в 15:58

Галъп: ГЕРБ - СДС с 9,2% пред Продължаваме промяната

Ниска степен на предвидимост по отношение на изборите в неделя показва моментната снимка – няколко дни преди вота. Известно е, че в следващите дни тепърва ще решат стотици хиляди гласоподаватели.  Очаква се в изборите да участват около и под 2.6 милиона души (около 39% от официалния списък, като почти пренебрежима част от тях се очаква да..

публикувано на 30.09.22 в 11:06

Тренд: Възраждане може да стане трета политическа сила

Между шест и осем партии биха влезли в 48-ото Народно събрание, ако изборите са днес. Това показва национално представително проучване за електоралните нагласи, проведено от агенция „Тренд“.  Изследването, по поръчка на в-к „24 часа“, е реализирано в периода между 21 и 27 септември 2022 г. чрез пряко полустандартизирано интервю „лице в лице” с таблет..

публикувано на 30.09.22 в 11:02

Алфа Рисърч: 6 сигурни партии в 48-я парламент и 2 под въпрос

Денят, който поставя финал на предизборната кампания, формулира горещите теми на времето около изборните нагласи, състоянието на обществената среда и прогнозите за съдбата на политическите партии, предопределена от мъдростта и емоциите на избирателите. Последните анализи на Социологическа агенция „Алфа Рисърч“ коментираме с Геновева Петрова...

публикувано на 30.09.22 в 10:40

1300 полицаи охраняват изборите в Пловдив и областта

Общо 1300 служители на МВР ще се грижат за охраната и реда в Пловдивска област по време на изборите на 2 октомври. В 13-те районни управления са създадени оперативни групи за своевременна проверка на информация за противообществени прояви и престъпления, постъпила на тел. 112 или в дежурната част на съответната структура.  Още от 13 септември..

публикувано на 29.09.22 в 12:58