Българско национално радио © 2022 Всички права са запазени

Есенни пейзажи и посоки „Точно днес“

| обновено на 22.09.22 в 16:19
Снимка: Димитра Лефтерова

Красотата на първите есенни дни не може да заглуши актуалните въпроси, които стоят на дневен ред пред България. Поставяме ги в петъчното утро, ето какво ще чуете във времето от 6 до 9.30 часа:

Има ли риск от разширяване на мащабите на военните действия в Украйна, след като Владимир Путин обяви частична мобилизация и какви са опасностсите за Бълария? Отговорите търсим от Велизар Шаламанов, бивш военен министър.

На прага на зимата – очаква ли ни ресеция и как международната обстановка ще се отрази икономически във вътрешен план? Икономистът Красен Станчев с анализ по темата.

Ще стигнем и до Карлово, където се организира едно от най-значимите исторически събития. За конференцията на Център за стопанско-исторически изследвания, която е посветена на сто и петдесетата годишнина от смъртта на Христо Георгиев, ще ни разкаже председателят на Фондация "Евлоги и Христо Георгиеви" Христо Тучев.

Ще чуем и репортаж на Радостина Чернокова за започващите в Златоград Дельови празници.

И покана за изложба от Пазарджик на Константин Анастасов. Повече за нея ще научим от интервюто на Невена Петрова.

В зона "Култура" на Радио Пловдив ще чуем интервю на Живка Танчева с писателя Галин Никифоров за неговия роман „Черна светлина“.

Преди всичко това – „Добро утро, ден!“. В рубриката ни гостува Красимир Ангелов, добре познат в образователната система в Пловдив и дългогодишен директор на ОУ „Алеко Константинов“. С него ни среща Паолина Комсалова.  


Още от категорията

Направо, наляво, надясно или обратно „Ден след ден“

Завой към нови избори или към правителство, забранен завой надясно сега на кръговото на Водната палата и невъзможен ляв след пробива под нея, завой от добра кариера към арест – така все за завоите, които трябва да направим ще бъдат разговорите в предаването от 15 до 17 часа. Ще разкажем историята на 23- годишния Иван Тилев от Пазарджик, който трябва..

публикувано на 06.10.22 в 14:42

Споделен четвъртък със "Следобед с Едит"

Здравейте, приятели! ☀ Ех, как си мислех да ви пусна язовец в играта "За хайваните с любов" тази седмица, без да подозирам, че днес отбелязваме международения ден, именно на това симпатично животно. 🦡 В четвъртъчното предаването ще чуете само моя глас, без животински стенания, тях ще ги оставя за вторник. 😁 Кротко се събираме отново на честотите на..

публикувано на 06.10.22 в 13:00

Ведър четвъртък с "Вход свободен"

В шестия ден от месец октомври отново сме заедно в ефирното пространство на радио Пловдив и ви каним да останете с нас във времето до 14:00. Като начало отваряме една много значима тема, по която си мислим, че знаем всичко, но се оказва, че не е така. Макар че знаем много за вредите на мръсния въздух върху човешкото здраве, все още има зони, които..

публикувано на 06.10.22 в 09:28

Политически и екологични кризи в „Точно днес“

Четвъртък сутрин започва с коментари и анализи на темите от деня. Започваме след новините в 6 часа и сме до 9:30 часа. За пореден ден посрещаме утрото с политика – парламентарните избори се изнизаха, но оставиха след себе си редица въпросителни. А отговорите им предстои да станат ясни през следващия месец ... И макар съставянето на..

публикувано на 05.10.22 в 16:46

Трудни пробиви „Ден след ден“

Строителството на пробива до Водната палата в Пловдив днес получи официален старт, съпроводен и с протест срещу изграждането му. Планираното почистване от растителност на коритото на река Марица в рамките на града също се оспорва. Съветниците от „Демократична България“ обвиняват кмета Здравко Димитров, че иска да облагодетелства фирма ПИМК, която ще..

публикувано на 05.10.22 в 14:21