Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

"Точно днес" по сърдечните и другите теми

Може да ни слушате от 6.00 до 9.30 часа, на 29 септември

| обновено на 28.09.22 в 17:03

В Световния ден на сърцето правим проверка на ритмите на делника, изговаряме важното по темите на седмицата и прогнозираме във време на инфлация и преди извънредния вот на 2 октомври.

Проф. Федя Николов, ръководител на Клиниката по кардиология към Университетска болница „Свети Георги“ ще разкаже за Национална информационна кампания „Използвай сърцето си“, също ще съобщим повече за безплатните прегледи на сърцето, които започват днес в болницата на Пещерско шосе, и ще научим съвет как да контролираме първите признаци на атеросклерозата.

И още: Известният финансист Светозар Гледачев ще представи своята нова книга, трета част на бестселъра Лични финанси или изкуството да управляваш живота си".  Разговор преди лекцията му днес в Дома на учените в Стария град.

Конференция с кръгла маса на тема: „Войната в Украйна и европейската (дез)интеграция половин година по-късно“ ще се проведе днес и утре в ПУ „Паисий  Хилендарски”, събеденик по темата "Точно днес" ще е д-р Тодор Галев, директор научни изследвания в Центъра за изследване на демокрацията-София.

Зона "култура" на Радио Пловдив е с Веселина Пеева, тя представя младите живописци Йордан Велков и Гергана Балабанова с първата им съвместна изложба „Субективни възприятия“ в Градска художествена галерия-Пловдив.

"Добро утро, ден!" е с Ина Иванова, която в четвъртък казва за модерирането на срещите в литературния салон Spirt& Spirit и четящите хора.



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Още от категорията

"Точно днес" от археологията до шофьорските курсове

Утрото с Радио Пловдив на 12 септември започва с актуалните теми и събития. Нови правила за шофьорските изпити влизат от декември, след като бяха обнародвани в Държавен вестник. С тях се слага край на безкрайното явяване на изпит за придобиване на правоспособност. До 4 пъти се ограничават опитите за взимане на шофьорска книжка в рамките на..

публикувано на 11.09.24 в 17:00

Различен следобед с "Вход свободен"

Днес в предаването минутки след 13:30 наш гост ще бъде Елисавета Котова - председател на Националната асоциация на децата и младите хора с диабет. Поводът да я поканим е,  20-ти юбилеен летен  лагер в гр. Априлци, който асоциацията обедини както децата с диабет, така и техните  родители. Акцент тази година бе темата  "Подсладителите и последните научни..

публикувано на 11.09.24 в 09:30

"Точно днес" на 11 септември

В сряда сутрин - броени, дни преди началото на новата учебна година, говорим по актуални теми и следим събитията  с днешна дата. - 5 въпроса свързани с проблемите в образованието, на които Асоциация Родители търси отговор от институциите. Говорим с Яна Алексиева, изпълнителен директор на асоциацията. - И още за телефоните и забраната им в училище и..

публикувано на 10.09.24 в 14:28

Магичен и усмихнат "Вход свободен"

Днес Ви срещаме с любимия на малки и голми Марио Меров, по разпознаваем като Magic Mario. Човекът, който повече от 15-години ни прави част от магичния и по-добър свят на илюзионното изкуство.  Поводът да го поканим е повече от вълшебен! Меджик Марио отбелязва 15 години на сцена, с приятели като на рожден ден :))) и с грандиозен шоу-спектакъл! Еднa..

публикувано на 10.09.24 в 09:30

„Точно днес“ – от политическата не/воля до „Сцена на кръстопът“

Утрото с Радио Пловдив ще поднесе горещи теми, независимо от синоптичната прогноза за влошаване на времето. Ето какво ще чуете до 9.30 ч.: Докъде ще стигне политическата не/воля и защо основни политически формации се оказаха разцепени преди извънредния парламентарен вот на 27-ми октомври? Политологът професор Александър Маринов ще бъде наш..

обновено на 09.09.24 в 16:40