Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Заради ДБ Марица е в това състояние

| обновено на 05.10.22 в 13:38
"Нямам подписан договор. Никой не ме е извикал още да подписвам договор". Така съсобственикът на фирма ПИМК Илиян Филипов коментира пред Радио Пловдив обявеното от община Пловдив частично бедствено положение и поръчка чрез директно възлагане за почистване на коритото на река Марица.

"Заради "Демократична България" цялата река е в това състояние. Защото миналият път имаше пусната поръчка, те пак я спряха. И не дай си Боже, ако този дъжд беше паднал не в Карлово, а в Пазарджик, нямаше да остане един мост в Пловдив и "Демократична България" не знам какво щяха да обясняват на обществото тогава", каза още Илиян Филипов.

Той добави, че преди 15 дни е бил повикан от кмета Здравко Димитров: "Кметът ме попита дали имаме капацитет, с каква техника разполагаме. Казал съм му, че имаме капацитет, имаме техника и вчера научих от медиите, че аз ще почиствам реката".

Илиян Филипов посочи, че с него е обсъждано осигуряване на проводимостта на реката:

"Това означава, че всички дървета, които са вътре в коритото на реката, трябва да бъдат премахнати, както и островите, които са образувани вътре в реката. Тези острови ако не се отстранят, това означава, че утре пак ще избуят дървета там".



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Още от категорията

Археологическото проучване под Бетонния мост приключва в срок

Приключват археологическите разкопки под Бетонния мост. Следващата седмица предстои междуведомствена комисия да посети обекта и да реши неговата съдба. Това заяви в интервю за предаването „Точно днес“ на Радио Пловдив Петър Зидаров, който ръководи археологическия екип. „Това, което е най-впечатляващо със своите мащаби, е голямата масивна..

публикувано на 23.08.24 в 10:35
Иво Инджов

Политическата криза скоро няма да бъде преодоляна

Понеделник е денят "Х", в който трябва да стане ясно дали ще има нов служебен кабинет отново начело с Димитър Главчев, а също и дали предсрочният парламентарен вот ще бъде на 27 октомври, или ще се отложи още във времето. Вчера президентът Румен Радев даде срок до понеделник Главчев да представи състав на ново служебно правителство. Ще се..

публикувано на 23.08.24 в 09:47

Законът, засягащ ЛГБТ-теми, е репресивен и ще бъде отменен

"От гледна точка на който и да е човек с нормална интелигентност и психично здраве, този закон е меко казано  глупав. В него има куп противоречия и определя една чисто дискриминационна практика, която веднага заинтересува Европейската комисия, защото засяга правата по отношение на пол". Това заяви психологът Иван Игов. Като аргумент, той подчерта..

публикувано на 22.08.24 в 11:06

Дивите животни помагат в борбата с климатичните промени

Дивите животни и особено големите бозайници са от ключово значение за преодоляване щетите от климатичните промени. Те играят и важна роля срещу концентрацията на парникови газове в атмосферата. Това обясни еколога и автор на Климатека Павел Василев. Добави, че докато едрите бозайници влияят на естествените местообитания и влизат в ролята на..

публикувано на 22.08.24 в 10:43
Милен Любенов

Загърбване на политическото его ще ни извади от кризата

Това, което наблюдаваме е демонстрация на определени политически фактори с голямо политическо его, което няма място в политиката. За да вървим напред като общество и държава  е време политиците да отстъпят от своето его. Това коментира политолога доц. Милен Любенов. Според него след протестите, които бяха организирани от служители на МВР и..

публикувано на 22.08.24 в 10:20