Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Ведър четвъртък с "Вход свободен"

В шестия ден от месец октомври отново сме заедно в ефирното пространство на радио Пловдив и ви каним да останете с нас във времето до 14:00.

Като начало отваряме една много значима тема, по която си мислим, че знаем всичко, но се оказва, че не е така. Макар че знаем много за вредите на мръсния въздух върху човешкото здраве, все още има зони, които трябва да изследваме.

"Трафик, въздух и здраве - какво още трябва да знаем?" е събитието, което анонсираме заедно с Драгомира Раева от Екологично сдружение "За Земята". Включваме я малко след 12:30.

Минути след новините в 13:00, дестинацията ни е Гребна база Пловдив, а там със сигурност ще ни очаква Росица Касабова председател на сдружение "Спри рака", с която заедно ще ви призовем да се включите в 6-ти Благотворителен крос „Спри рака”, който ще се проведе на 8 октомври в Пловдив.

В редовната ни рубрика "За животните с любов", с председателя на Български Фелиноложки съюз Алина Иногор ще ви поканим на Първата фелиноложка изложба в Пловдив, която ще очарова пловдивчани на 8 и 9 октомври.

Очаквайте и редовните рубрики на колегата Жоро Пеев - "Виц на деня" и "Предразсъдъци и следразсъдъци".

Бъдете с нас! На линия сме точно в 12:00!!!

БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Още от категорията

Усмихнат следобед с "Вход свободен"

Днес ще усмихнем денят Ви със забавни рубрики, покани за събития и любопитни факти!  Заедно с директора на ОУ "Виктория и Крикор Тютюнджян" - Пловдив, Симон Тютелян,ще Ви поканим на Ден на отворените врати,  който ще бъде отбелязан с разнообразна програма на 30-април. Събитието е под надслов "Нашият чуден свят" и за него ще научим повече минути след..

публикувано на 25.04.24 в 09:30

С пролетно темпо - "Точно днес"

Плавно преминаваме към топлото време, за да  останем там по-дълго. Ще го усещаме все по-отчетливо и с темите на деня.  Над 200 офталмолози се събират в Пловдив за участие във второто издание на Академия Офталмология. Форматът на конференцията е единствен у нас и специално създаден за млади офталмолози – млади специалисти и специализанти. В..

публикувано на 24.04.24 в 16:41

"Ден след ден" на 24 април

След тревожните новини за разпространението на коклюш в страната ни каква е ситуацията в Пловдив и има ли достатъчно ваксини срещу заболяването? Проверяваме с председателя на Регионалната фармацевтична колегия Димитрия Стайкова и с общопрактикуващия лекар д-р Георги Цигаровски . Кандидатстудентската кампания за Медицинския университет в..

публикувано на 24.04.24 в 14:41

"Вход свободен" - предстоящи ициативи и празници

В средата на работната седмица започваме бавно, но стремително да мислим в посока на предстоящите празници! В събота е Лазаров ден, в неделя е Цветница! Какви ще бъдат прищевките на времето, дали ще има слънце, ще можем ли да си направим пикник, да, това са въпроси, които изплуват в съзнанието ни винаги, когато предстоят почивни и особено празнични дни!..

обновено на 24.04.24 в 13:09

Пролетни посоки в „Точно днес“

В сряда сутрин поемаме по посоките, които ни носи новият ден. Ето и акцентите в предаването: С кръводарителска акция арменската общност в Пловдив отбелязва 109-та годишнина от  геноцида над народа им. Затова как едно кърваво събитие може да бъде превърнато в безценен дар за живот говорим със  Сузи Каприелян, ръководител на Арменската..

публикувано на 23.04.24 в 16:56