Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Хакери атакуват сайта на БНР

Автор:

На хакерска атака е подложен сайтът на Българското национално радио - bnr.bg.

Източникът все още не е установен. 

Регистрирани са над 2 500 000 заявки за достъп в секунда, които блокират достъпа до платформата на общественото радио. 

Това напомня на атаката от неделя, когато сайтове на държавни институции бяха блокирани за минути от руската хакерска група "Килнет". 

Специалистите на БНР и на доставчика ЕВОЛИНК положиха всички усилия да отстранят проблема и да възобновят достъпа до сайта.


БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Още от категорията

Ентусиазирани пловдивчани извървяха Похода на Свободата

Десетки пловдивчани се включиха в десетото юбилейно издание Похода на свободата - най-мащабната глобална кампания срещу трафика на хора.  Събитието се провежда днес с дрес код черно в големите градове у нас под формата на мирно шествие и има за цел да информира обществото за това как да разпознава и докладва потенциални ситуации и жертви на..

публикувано на 19.10.24 в 15:54

Пореден протест от Цалапица пред прокуратурата

Близките на убития Димитър Малинов от Цалапица отново излизат на протест пред прокуратурата в Пловдив в 17 часа.  Той е  под надслов „Справедливост за Митко“. Роднини и съмишленици настояват Окръжна прокуратура Пловдив да повдигне нови  обвинения, вече за съучастие,  на близнаците Валентин и Борислав Динкови.  Заседание по тяхното дело е..

обновено на 19.10.24 в 13:38

Освободиха пътя Пазарджик - Велинград, където изгоря пълен микробус

Възстановено и в двете посоки е движението по пътя  Пазарджик – Велинград, където тази сутрин пълен с пътници микробус се запали в движение. Опасният инцидент е възникнал малко след железопътния прелез по посока към Велинград.  Хората в буса са успели да излязат от него и са невредими.  Веднага е пристигнала пожарна кола, която е загасила пламъците,..

публикувано на 19.10.24 в 13:37

Пълен с хора микробус се запали в движение

Микробус се запали в движение и изгоря на пътя Пазарджик – Велинград. Опасният инцидент е възникнал малко след железопътния прелез по посока към Велинград.  Бусът, натоварен с пътници, се е самозапалил по време на пътуването. Хората в него са успели да изязат от него и са невредими.  Веднага е пристигнала пожарна кола, която е загасила пламъците,..

обновено на 19.10.24 в 11:57

"Дни на кариерата" събира млади специалисти в Панаира

Дни на кариерата - ИТ, Комуникации и Аутсорсинг 2024,след София  днес от 10 до 16 часа гостуват в Международния пловдивски панаир.  Организаторите призовават младите хора да разберат кои компании търсят специалисти с тяхната компетентност.  „Направи следващата стъпка в кариерата си днес!“, пишат от „Джоб Тайгър“. Те предвиждат срещи с работодатели..

обновено на 19.10.24 в 11:54