Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Марица гони уникален рекорд през този сезон



Марица (Пловдив) започва новия сезон в Национална волейболна лига Демакс на 28 октомври, петък, от 17:30 б.в. в зала Сила с мач срещу Марица 2022 (Пловдив).

Шампионките гонят уникален рекорд през този сезон. Марица е в серия от осем поредни титли в НВЛ и ако и през сезон 2022-2023 тимът вдигне трофея маричанки ще станат първият български волейболен отбор в женския волейбол, който има девет поредни титли.

В момента Марица поделя първото място по този показател с Левски (София). Левски става шампион между 1970 и 1977, а Марица започна серията си от 2015-а година.

Освен това пловдивчанки са и в друга страхотна серия, а именно 137 поредни мача без загуба в Национална волейболна лига Демакс. Поредицата без загуба за Жълто-сините стартира през ноември 2015-а година и продължава и до днес.

Борислав Крачанов – старши-треньор на Марица:

„Не мислим толкова за рекорда. Искаме да оставим извън нашите глави, за да бъдем изцяло фокусирани върху това, което ни предстои. Ако успеем да си свършим работата рекордът ще си дойде сам по себе си и ще успеем да запишем името на Марица в историята на българския волейбол. Сезонът е дълъг и ни очакват много мачове. Очаква ни нов сезон, с нови попълнения и по-млад състав. Работата, която трябва да се свърши през годината е голяма и ние ще покажем в покажем в официалните мачове работата, която ще свършим на тренировките. Надявам се да направим достойно участие в Шампионска лига и да надградим от представянето ни от миналата година. Подготовката протече по най-добрия начин за нас и всяка една контрола беше подбрана така, че отивахме на все по-добри и по-добри съперници. Успяхме да проверим нашето моментно състояние. Имаше много позитиви от всички отбори, с които играхме. Сблъскахме се с отбори, които са водещи в техните си първенства и ние сме близко до тях чисто игрово. Имаме си и минусите, които трябва да изчистим.




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Още от категорията
Севдалин Маринов

Севдалин Маринов - повелителят на категория до 52 кг

Легендарният ни щангист Севдалин Маринов е роден на 11.06.1968 г. в град Асеновград На 18 септември 1988 г. става олимпийски шампион в Сеул в категория 52 кг с рекорди от 120 кг в изхвърлянето и 270 в двубоя. Там Маринов става един от тримата най-млади български олимпийски шампиони в щангите (на 20 години 3 месеца и 7 дни).  Маринов е трикратен..

публикувано на 21.07.24 в 09:38
Локо с успешно начало на сезона

Локо стартира сезона с 1:0 над "Арда"

Локомотив (Пловдив) победи Арда с 1:0 в мач от откриващия кръг на Първа лига. На "Лаута" единственото попадение в двубоя отбеляза халфът Ефе Али в 41-та минута. В добавеното време на първата част Али и нападателят на гостите Тонислав Йорданов бяха изгонени след сдърпване. Минути преди това изравнителен гол на Йорданов бе отменен заради засада. През..

публикувано на 20.07.24 в 22:38
Мартин Нанчев

Мартин Нанчев е пети в света на едноместно кану 1000 м

Мартин Нанчев е пети в света на едноместно кану 1000 м при юношите. Роденият през 2006 г. български кануист завърши на пета позиция във Финал "А" на Световното първенство по кану-каяк за младежи до 23 г., юноши и девойки в Пловдив. Златото спечели Матеус Нунес (Бразилия), среброто - Ксюбиао Жонг (Китай), а бронзът - Милан Гяни (Унгария). България..

публикувано на 20.07.24 в 15:57
Дария Павлюк

Пето, шесто и осмо място за българите на СП в Пловдив

Три български лодки извоюваха призови класирания от първата сесия с финали на Световното първенство по кану-каяк за младежи до 23 г., юноши и девойки в Пловдив. Дария Павлюк е пета в света на едноместно кану 1000 м при девойките. Тя записа най-предното българско класиране до момента. След първите 250 м се движеше на позиция за медал, а в заключителните..

публикувано на 19.07.24 в 17:34
Петър Лесов

Петър Лесов е най-младият ни олимпийски шампион

Легендарният ни боксьор Петър Лесов е р оден на 12.09.1960 година в град Раковски. На втори август 1980 година, когато е на 19 години 11 месеца и 20 дни, извоюва титлата по бокс на Олимпийските игри в Москвав категория до 51 кг. Така става най-младият олимпийски шампион между българите. Той е двукратен европейски първенец за мъже, шампион от Първото..

публикувано на 19.07.24 в 14:03