Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Сделка или не в "Ден след ден" на 27 октомври

Снимка: Димитра Лефтерова

Сделки за милиони гласуваха днес общинските съветници в Пловдив. 24 млн. лв. отиват за довършването на стадионите „Хр. Ботев“ и „Локомотив“, а 5 млн. лв. – за купуването на спортна зала „Строител“. Живка Танчева обобщава в репортажа си най-важните решения на съветниците.

И от местния към националния парламент – какви са шансовете за съставяне на правителство още с първия мандат? Ще се стигне ли отново до парламентарна рулетка или до нова политическа криза, ще коментираме с политолога Даниел Смилов.

Кметът на село Ветрен дол подаде жалба за дискриминация от община Септември, а по случая е образувано дело в административния съд. Защо Димитър Христосков предприе тази крачка, ще говорим минути след 15.30 часа.

Ще продължи ли бумът на имотните сделки, след като Европейската централна банка започна да повишава плавно лихвените проценти? Мярката ще понижи ли цените или това едва ли ще се случи? Темата ще коментираме с брокера на недвижими имоти Мирослав Язов.

Днес в Пловдивския международен панаир бяха открити изложенията за медицина и мода „Медикус, Денто, Галения“ и „ТексТейлър Експо“ 2022. Повече за тях ще ни разкаже Елена Крушкова.

Бъдете с нас до 17.00 ч. Ще бъде интересно!



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Още от категорията

По следите на юли - "Точно днес"

Седмицата стартира с леко занижени стойности на жегата, с надеждата, че най-изпепеляващите седем дни от лятото са зад гърба ни, а в предстоящите седем ще успеем да настроим часовниците си към нормалността на времето с традиционните дарове на летните емоции. Политическата жега обаче следва в неравноделен ритъм към кулминацията си и в понеденик отново ще..

публикувано на 21.07.24 в 16:28

Талантливите деца на България днес в Клуба

Днес в предаването отново ще ни гостуват прекрасните таланти от ДВГ "Пеещите котенца". В края на юни те отново обраха овациите и наградите разбира се на традиционния конкурс "Сезони", който се провежда ежегодно в Бургас. Вълнуващи и неповторими бяха тези дни за децата, които спечелиха сърцата на меломаните не само с гласовите си данни, но и с..

публикувано на 21.07.24 в 15:05

Книги и лято в „Шейкър“

Неизбежно е, тази неделя сутрин ще ви кажем за месец август. Очаквайте астробюлетина със Стефи Недевска. С Гергана Лаптева говорим за новата ѝ книга „Момичето от портрета“. Ще ви пренесем в далечна Аржентина. Eдин портрет, забравен в стар софийски апартамент, крие в себе си тайни и съдби, прекосили континенти и години. Накратко за..

публикувано на 20.07.24 в 16:05

Професор Велин Станев в „Добро утро, ден!“

В рубриката „Добро утро, ден!“ тази седмица гостува професор Велин Станев – емблематичният водещ на култовото предаване „Велин рок блок“ по Радио Пловдив, който е и ръководител на катедра "Маркетинг и Международни икономически отношения“ във Факултета по икономически и социални науки към Пловдивски университет „Паисий Хилендарски“= Професор..

обновено на 19.07.24 в 18:32

Усмихнат петък с "Вход свободен"

Усмихнат и споделен ще бъде последния ден от работната седмица :) Бъдете с нас в минутките до 15:00! Алекс Бучков от Робопартанс ще бъде наш гост, за да ни разкаже повече за едно невероятно събитие за най-малките, което ще се проведе в две поредни съботи в зоната за деца на територията на Plovdiv STAGE PARK! Фестивал на забавленията за деца на 20-ти и..

публикувано на 19.07.24 в 09:30