Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

"Ден след ден" на 8 ноември

Предиобед се състоя първият от обещаните протести на жители на Белащица срещу възобновяване на работата на каменните кариери над селото. Напрежението идва след съдебно решение, което премахва ограничение пред подновяване на една от концесиите там. Към репортажа от протеста на Веселина Пеева ще добавим разговор с Пламен Данаилов, бивш заместник-министър на енергетиката в правителството на четворната коалиция, който макар и за кратко, участва в разговорите и срещите по проблема.

Недостигът на пари за увеличение на заплатите на медиците ще бъде решен чрез увеличение на цените на клиничните пътеки, въпреки първоначалното нежелание на Министерството на здравеопазването. Решение по това обсъжда Наздорният съвет на Здравната каса. Със Станимир Хасърджиев от Националната пациентска организация ще говорим и за друго очаквано увеличение- на медицинските изделия, които Здравната каса заплаща.

Случаят със застреляния граничен полицай помрачи празника на служителите на МВР и отново прикова вниманието върху охраната на границата и нейната ефективност. Едно от предложенията е само „Гранична полиция“, но с повече хора и увеличен материален ресурс, да пази границата. Ще чуем мнението на експерта по национална сигурност Николай Радулов.


БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Още от категорията

За даровете на природата във "Вход свободен"

Цветна на теми и емоции сряда ви обещаваме днес във "Вход свободен"!  В традиционния спор в ефира "За и против", с колегата Дора Башакова разглеждаме темата за алтернативните методи за лечение.  За устойчивото земеделие, за новите методи на отглеждане на култури в малки количества за семейството, за алелопатията и биодинамичното земеделие, разговаряме с..

публикувано на 22.05.24 в 09:30

„Точно днес“ за биоразнообразието и туризма

В утрото на 22 май поставяме акцент върху пациентите с автоимунни заболявания, минаваме през биоразнообразието в Родопите и цените на туристическите услуги в община Асеновград, за да стигнем до изложба рисунки на български художник, който повече от 20 години живее в САЩ и има собствена галерия. Ето и темите и събеседниците: Точно на 22 май..

публикувано на 21.05.24 в 16:57

На 21-ви май в „Ден след ден“

От празника, през зелените политики до Близкия изток са темите в изданието на „Ден след ден“ на 21-ви май. Специалният репортаж ще бъде от почти готовата за откриване археология на Източната порта в Пловдив. Пред Радио Пловдив екипът специалисти ще разкаже за усилията си да разкрие за публиката древните находки. В навечерието на..

публикувано на 21.05.24 в 14:45

Усмихнат следобед с "Вход свободен"

Днес споделяме следобедът си с Вас с усмивка и добро настроение и очакваме в замяна същото от Вас! :)))  Началото поставяме с един човек, който се радва на малките неща в живота, и дори и загубил зрението си, не губи надежда, а напротив посреща всеки един нов ден с усмивка, с вяра и винаги със своя верен приятел... на четири лапи - Ураган! Румен Борисов..

публикувано на 21.05.24 в 09:24

От благотворителността през различията и разбирането - "Точно днес"

На 21 май  почитаме паметта на двамата равноапостолни светци Константин и Елена. Константин е най-значимият император в историята на християнството с огромна роля за неговото каноническо утвърждаване и налагане, който позволил християнството да се наложи като религия в пределите на Римската империя. За първи път в историята на християнството гоненията..

публикувано на 20.05.24 в 16:51