Българско национално радио © 2022 Всички права са запазени

Локомотив с голям жест към Община Пловдив!

Фенклубът на Локомотив Пловдив излезе с официално съобщение по повод предстоящото решение на Общински съвет да прехвърли 2 милиона лева, предвидени за стадион "Локомотив", към други по-спешни общински обекти.

От сдружението на черно-белите привърженици обявиха, че днес са провели важна среща в Общината, а кметът Здравко Димитров е обещал, че въпросната сума ще бъде възстановена чрез следващия бюджет на града.

Публикуваме без редакторска намеса официалното съобщение от Фенклуб Локомотив Пловдив:

Днес, 23 ноември 2022 г. в Община Пловдив се проведе среща с представители на Клуба на привържениците на Локомотив Пловдив. На нея беше отправено предложение за прехвърляне на сума в размер на 2 000 000 лв. от общата сума в размер на 2 820 000 лв. за Спортен комплекс "Локомотив от бюджета за 2022 г. към този за 2023 г. С други думи – неизползваната към момента сума да бъде временно заета на общината за финансиране на капиталовите разходи на града за 2022 г. и да бъде върната обратно през 2023 г.

Тъй като към момента тази сума все още не е усвоена, в името на Пловдив и като проява на социална отговорност и принадлежност, не възразяваме посочената сума да бъде предоставена за подпомагане на разплащанията в края на годината.

Кметът гарантира, че сумата ще бъде предвидена в следващия бюджет на Пловдив и ще бъде възстановена за използване за целите, за които е първоначално отпусната.


Още от категорията

Локомотив се раздели с Александър Василев

ПФК Локомотив Пловдив разтрогна по взаимно съгласие с Александър Василев. Той няма да попада в плановете на старши треньора на „черно-белите“ Александър Томаш. Василев имаше договор с Локомотив за още една година, но сега ще търси ново предизвикателство за себе си. ПФК Локомотив благодари на Александър Василев и му пожелава в бъдеще успехи в личен и..

публикувано на 06.12.22 в 17:54

Издадоха "Историите на Майна Town"

Има  истории, които се раждат от сблъсъка на полюсите. Пръкват се от срещата на несъвместимите контрасти, от танца на фикцията и реалността върху белия лист. Там,където драконите живеят с хората, където супергероите продават чорапи, а биткойнът се разменя срещу замразена пача, където световните рок звезди варят лютеница, а формулата на айляка струва..

публикувано на 06.12.22 в 16:10

Копич си тръгва от Ботев Пд!

Желко Копич няма да продължи да бъде старши треньор на Ботев Пловдив. Хърватинът ще се раздели с „канарчетата“, като двете страни преговарят за разтрогване на договора. Копич застана начело на „жълто-черните“ през август тази година. Той бе начело на тима в 15 мача, от които спечели шест, един завърши наравно, а при седем се стигна до загуба...

публикувано на 06.12.22 в 15:37

Зингаревич мести школата си Виста в Дубай

Собственикът на Ботев (Пловдив) Антон Зингаревич сериозно обмисля варианта да премести школата си Виста, която е базирана в руския град Геленджик, към по-топла дестинация. Най-вероятно изборът ще падне върху петролното емирство Дубай, където пловдивчани ще отидат на зимна подготовка за втора поредна година. Там бизнесменът ще има опцията да огледа още..

публикувано на 05.12.22 в 17:58

Ботев се раздели с двама от помощниците на Желко Копич

Ботев (Пловдив) освободи двама от помощниците на наставника  Желко Копич. Става дума за Радостин Александров и Георги Онов, които до момента помагаха на Копич на резервната скамейка.  Днес от клуба са съобщили на Александров и Онов, че са освободени. Онов работи дълго време в клуба, като дори на пъти бе старши треньор на Ботев, когато се налагаше...

публикувано на 05.12.22 в 17:55