Българско национално радио © 2022 Всички права са запазени

Пловдив посреща бизнеса от града и региона

| обновено на 24.11.22 в 10:49

 „Среща на бизнеса в Пловдив и региона“ ще се проведе днес. Проявата е организирана от вестник „Капитал“. Ще участват заместник-посланикът на Великобритания у нас Лин Чарлз, представители на местната власт от Пловдив и Асеновград, както и на компании, базирани в региона. 

Сред темите на събитието са бъдещето на регионалната мобилност, транспортните и бизнес връзки между общините в областта, развитието на индустрията и зелените иновации в региона.

"Всяка година правим срещи с бизнеса и местната власт по темата "Капитал градове", каза Огнян Георгиев, ръководител на екипа на вестник "Капитал" в Пловдив. Той каза, че се опитват да бъдат мост за разговор, който понякога не се случва. 

Днес ще бъдат връчени наградите от конкруса "Градолюбители", който се прави заедно с Посолството на Великобритания у нас. 

"Каним фирми на нашите събития, защото вярваме, че гласът на бизнеса е много важен и трябва да се чува", допълни още Георгиев. 

Той коментира и сделката за Международния панаир като наследство от лошите години на Пловдив. "Сделката, в която Пловдив е апортирал някакави имоти и едно огромно сдружение, като Панаира със земи в центъра в дружество, в което няма никакав контрол е лоша сделка и бизнес. Факт е, че това продължава е очевидно е заложено в структурата на дружеството, с активната помощ на централната власт от времето на Борисов", посочи Огнян Георгиев. 

"Специално внимание на срещата ще се отдели на транспрната свързаност на общините в региона. Пловдив страда от изключителен наплив на автомобили и лош градски транспорт, тези две неща в комбинация го обричат на пробеми в бъдещето", посочи Георгиев.

Може да чуете итервюто за програма "Точно днес", в звуковия файл по темата.

Галерия

Още от категорията

Между 45 и 55 лева са живите коледни елхи в Пловдив

И тази година земеделското министерство инициира традиционна продажба на живи елхи. Кампанията е свързана с опазването на горите и за всяко продадено дръвче ще бъдат засадени 10 нови фиданки в българските гори, които се стопанисват от държавните горски предприятия. В подкрепа на кампанията Държано горско стопанство – Пловдив предлага..

публикувано на 06.12.22 в 17:24

Мащабна кампания събира 50 тона храна за възрастните хора

Освен на моряците, Свети Николай Чудотворец е закрилник и на дарителите. „Дари храна, дари надежда“ е поредната инициатива на гората.бг в подкрепа за възрастните хора.  "В България е пълно с добри хора и нашата кампания не е прецедент – на много места у нас в страната, особено по празниците, се организират кампании, в които се подпомагат..

обновено на 06.12.22 в 16:52

Покрай "Капитан Андреево" Иван Христанов си направи жив PR

Скандалите с частната лаборатория за фитосанитарен контрол и за "златния гьол" на ГКПП "Капитан Андреево" са решими проблеми, смята проф. Христо Бозуков, който беше три пъти служебен министър на земеделието от 2017 до 2021 година Според него частни фитосанитарни  лаборатории има и в други държави. Проблемът у нас е, че частната фирма има..

обновено на 06.12.22 в 16:06

90% от българите ще имат само кутията на постната пица

Прогнозата е на проф. Боян Дураннкев за икономическите преспективи пред страната, свързани с последиците от войната, енергийните доставки и цената на труда. Според проф. Дуранкев само единия процент от ббългарите ще продължи да богатее. Той обвърза ситуацията и с политиеската нестабилнот у нас: "Уравнинението за провителство е с толкова..

публикувано на 06.12.22 в 16:06

България да бъде представяна от хора със самочувствие

Раната на България – Шенген остава отворена, след като Нидерландия  наложи вето на страната ни за членство.  Защо позициите на Австрия и Нидерландия будят съмнение за прилагане на двойни старнадрти пред страните в ЕС и какво се крие зад заявката на служебния премиер Гълъб Донев, че страната ни ще предприеме ответни мерки, ако на 8-ми декември не бъде..

публикувано на 06.12.22 в 12:24