Българско национално радио © 2022 Всички права са запазени

За блокажите и свободата в "Ден след ден"

Снимка: Международен Панаир Пловдив

Пловдив, Стамболийски и Белащица и са точките около които се завихри новинарския поток на 24-ти ноември. 

Какво се случва с Панаира, след като съветниците гласуваха против апорта на варненските акции в "Пловдив туринвест"? Решението им от днешната сесия бе аплодирано, но след акционерното събрание на дружество се оказва, че блокиращата квота явно няма да има окачавания ефект. Темата обобщава Иванка Петкова. 

Приемането на новия Общ устройствен план на Пловдив се оказа повод за протест пред местния парламент. Дебатите в зала и протеста за запазването на зелените площи следи Яница Марова.

Стамболийски. Пореден арест на кмет. Георги Мараджиев. Защо? Темата предизвика реакции и в парламента от групите на ГЕРБ и "Възраждане". Репортажът е на Елена Крушкова. 

И още теми в предаването:  отделянето на Белащица от община "Родопи", проблемите в градския транспорт на Пловдив и визитата на земеделския министър Явор Гечев в Пловдив - в детайли до 17 часа. 

Още от категорията

„Точно днес“ между изкуството и политиката

Посрещаме сряда с коментари и анализи на темите от деня. Започваме след новините в 6 часа и сме до 9:30 часа. Във фокуса на предаването е въпросът каква е вероятността 48-то Народно събрание да избере правителство начело с проф. Николай Габровски или ходът на ГЕРБ е по-скоро бутафорен? Ще минем и по оста на отношенията между президента Румен..

обновено на 06.12.22 в 17:07

Теодор Ушев в "Добро утро, ден!"

Световноизвестният аниматор и режисьор Теодор Ушев гостува тази седмица в „Добро утро, ден!“. Той е роден в Кюстендил, понастоящем живее в Канада, но пътят му като творец тръгва от Училището за сценични кадри в Пловдив. „Тук съм изграден като творец, като личност. Този плам и желание за хулиганство в изкуството, е било родено и..

обновено на 06.12.22 в 17:02

Шарани и въдици „Ден след ден“

На 6 декември почитаме Свети Николай Мирликийски Чудотворец. За българите той е пазител на семейството, жилището и добротата. Никулден е празник на рибарите, моряците и банкерите. На този ден се украсява коледната елха. Темите днес : Кого обслужва „златният гьол“ за дезинфекция на Капитан Анднреево, Малко Търново и Лесово? Защо той се..

публикувано на 06.12.22 в 14:41

За социалното и изкуството във „Вход свободен“

„Варвара вари, Сава пече, Никола иде с голямата лъжица и гости гощава“.  На Никулден, говорим за коледната изложба на творческо обединение „Collegium pro arte+“ на преподавателите от НХГ „Цанко Лавренов“, в галерия „Артистика“. Изложбата се открива на 8-ми декември, от 18 часа. С Ванина Костадинова, директор на ОП „Социално..

публикувано на 06.12.22 в 09:30

На Никулден - от празника до победите

Никулден! Зимният семеен празник  внася първото усещане за топлина, очакване за сняг и споделеност в уюта на дома след дълга предстояща зима. Именниците, моряците, пътешествениците, търговците, банкерите празнуват. И ако името на Чудотвореца Свети Николай означава „побеждаващ“, да си пожелаем  да  има победи! С повече здраве и с морални сили!..

публикувано на 05.12.22 в 16:51