Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

През новата година ще има разместване на пластовете във всякакъв план - социален, политически, финансов, икономически. От привидния хаос се ражда ново, градивно начало.

През 2023-та в България предстои духовен подем

Д-р Светла Балтова: Процесите са идентични с тези по време на Възраждането и на богомилите през XI-ти век

| обновено на 21.12.22 в 17:00

Така нареченият "нулев ден", 21 декември, най късият в годината, е определян в прабългарския календар като денят, в който се ражда новото слънце.

Астрологът и холистичен терапевт д-р Светла Балтова припомни, че изследователят на древността  Спас Мавров нарича 21 декември "Еднажден".

"Не бива да се страхуваме от разместванията, които предстоят. Те ще засегнат повече икономическите и политическите върхове", смята Светла Балтова.

Промените през 2023 година, според астроложката, ще са обусловени от движението на Плутон и Сатурн, които променят знака си. 

"Плутон прави това много бавно и на 250-260 години се връща там, където е бил и тази цикличнот позволява на астролозите да се правят предсказания. Това, което е станало, ще се случи отново, но на по-високо ниво или на друго ниво. Промените започват през март и ще имат пикове през април или май. Става дума за инономически и политически промени-преразпределяне на територии, но няма да има война. Ядрена война няма да има", каза Стела Балтова.

Във втората половина на 2023 година, според нея,  ще стане адаптирането към тези промени.

Светла Балтова призна, че не може да прогнозира кога ще свърши войната на Русия в Украйна.

"В България ще продължи нестабилността. Вероятно ще се сменят правителства, но бурите и ветровете ще бъдат повече по върховете", прогнозира Светла Балтова. 2023-та, според нея, ще е една добра за земеделците година.



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Още от категорията

Няма шанс за правителство с трети мандат, ще има избори

Президентът Румен Радев е изправен пред много сложно решение. Затова смятам, че той ще връчи третия проучвателен мандат за съставяне на правителство на БСП. Това заяви в инетрвю за Радио Пловдив политологът и университетски преподавател доцент Татяна Буруджиев. Тя подчерта, че хората, които се явяват на избори търсят доверието на..

публикувано на 23.07.24 в 09:52

Продължава тенденцията да има повече от 1 пожар на ден в "Столипиново"

Последните огнища на пожари в Пловдивска област са угасени към днешна дата. Последните 2 дни са доста по-спокойни, за разлика от предходните дни, съобщи в предаването "Точно днес" директорът на пловдивската пожарна старши комисар Васил Димов . Той разказа, че са имали над 50 сигнала за пожари за денонощие, докато след падналите валежи те са спаднали..

публикувано на 23.07.24 в 09:00

"Пясъчник" пресъхва, умира риба. Има ли риск и за поливния сезон?

Язовир „Пясъчник“ драстично намалява обема си, поради което рибата в него измира и това може да доведе до екологична катастрофа, алармират от Риболовното сдружение „Олимпик 2002“.   При капацитет от над 200 кубически метра, в язовирасега има едва 14 кубичиски метра вода. В писмо до министъра на екологията и до пловдиските поделения на..

публикувано на 22.07.24 в 11:25

Президентът е объркан за връчването на третия мандат

"След толкова много поредни избори може да се спори, дали има преформатиране на политическата система. Основните полюси остават същите и динамиката на системата се определя около отношенията на тези полюси в рамките на политическата ситуация.  От друга страна, си спомнете как изглеждаше пейзажът след протестите от 2020 г., когато имаше поява на нови..

публикувано на 22.07.24 в 10:50

Тежко е да гледаш как изчезват хиляди декари гори

Доброволното формирование в община Хисаря набира нови доброволци. Това обяви в социалната мрежа ръководителят на формированието Владимир Топалов. Търсят се петима души, които да попълнят състава на доброволческата структура, която по документи трябва да наброява 20 души, но на практика ентусиастите в нея са само 13.  Доброволците могат да..

обновено на 22.07.24 в 10:42