Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Посланикът на РС Македония посети Пловдив

Посланикът на Република Северна Македония Агнеса Руси Поповска избра Пловдив за първата си извънстолична визита.

„Пловдив е пример за това как един град трябва да се развива в икономическо отношение. Смятам, че може да научим много от вашия опит“, заяви тя по време на срещата си със зам. – кмета Стефан Стоянов. Двамата са обсъдили възможности за разширяване на търговско-икономическите отношения между България и РС Македония. Посланикът е припомнила, че през 2022 г. стокообменът между двете страни надхвърля 1 млрд. евро и е изразила увереност, че това партньорство може да бъде надградено.

По думите на Стефан Стоянов пазарът на РС Македония е атрактивен за българските компании и има потенциал инвестициите там да нараснат. Зам.-кметът е така отправил покана към посланик Поповска за организирането на бизнес форум в Пловдив с участието на български и македонски компании.




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Още от категорията

Открива се кампанията "Пловдив - град на доброто"

В 12:00 часа започва кампанията „Пловдив – град на доброто“, която се провежда под егидата на кмета Костадин Димитров. Новата локация е площадът пред Община Пловдив, където учениците от Професионалната гимназия по хранителни технологии и техника ще събират номинации. Участие в откриването ще вземат фолклорен танцов ансамбъл “Тракийска..

обновено на 27.05.24 в 07:00

Започват "малките матури" за четвъртокласниците

Днес и утре национално външно оценяване в края на 4 клас по български език и литература и по математика. На „малките матури“ се очаква да се явят около 55 000 ученици. Децата трябва да покажат наученото чрез решаване на тест в рамките на 60 минути. За учениците със специални образователни потребности времето за решаването на теста е 90..

публикувано на 27.05.24 в 06:59

Кръгла маса срещу домашното насилие в Смолян

Кръгла маса - за превенцията на домашното насилие организира Клуб "Родопчанка" в Смолян.   Повишаване на осведомеността за този социален феномен като тежко престъпление е темата на форума, който ще се проведе в конферентната зала на Регионалната библиотека "Николай Вранчев" в Смолян.   Целта на събитието е да са обединят представители на..

публикувано на 27.05.24 в 06:38

Ограничават трафика заради мача Локомотив Пловдив - ЦСКА София

Временна организация на движението се въвежда довечера заради футболния мач "Локомотив" (Пд) – ЦСКА, който започва в 20:30 часа на стадиона в парк „Лаута“,  съобщиха от общинското предприятие "Организация и контрол на транспорта".  По преценка на „Пътна полиция“ изцяло или поетапно ще се спира трафика по  улиците “Лев Толстой”, “Проф. Цветан..

обновено на 26.05.24 в 14:17

Арсений е новият Сливенски митрополит

Светият Синод на Българската православна църква избра знеполският епископ Арсений за нов Сливенски митрополит. Той получи гласовете на седем от духовниците. Кандидатите за поста на сливенски митрополит бяха двама - знеполският епископ Арсений и мелнишкият Герасим. За Арсений гласуваха Великотърновският митрополит Григорий,..

публикувано на 26.05.24 в 11:03