Размер на шрифта
Българско национално радио © 2023 Всички права са запазени

Не/реални сценарии „Точно днес“

| обновено на 24.01.23 в 16:54
Снимка: Димитра Лефтерова

Отново предсрочни избори в България. Какво ще променят те и защо точно сега ИТН стартира подписка за провеждане на референдум за провеждане на избори за Велико НС, което да реши въпросите за промени във формата на държавно управление от парламентарна в президентска република? Отговорите търсим в утрото на 25 януари от нашите събеседници:

Политологът Даниел Смилов за извънредния вот и за „здравето“ на лявото и дясното политическо пространство преди предизборната кампания.

Адвокат Михаил Екимджиев за последиците за страната, ако се стигне до промяна във формата на управление. Какво би означало президентска република и кой има полза от нея на пръв прочит?

И още теми в утрото на 25 януари:

Растящи цени и инфлация, реално или спекулативно? Икономистът Румен Гълъбинов ще чуем с отговорите на тези въпроси.

Ще ви поканим и на благотворителна изложба на Тоню Цанев, която се организира в подкрепа на бежанците от Украйна. Повече за нея ще чуем от разговорите на Живка Танчева с Николай Близнаков, консултант на сдружение "Магна Силва" и с Тоню Цанев.

В рубриката „ВЕЛИКИТЕ ЕВРОПЕЙЦИ“ Пламен Асенов ще ни разкаже за Джон Милтън, който с „Изгубеният рай“ става звезда на литературния небосклон.

Преди всичко това – „Добро утро, ден!“. Тази седмица в рубриката ни гостува игуменката на Мулдавския манастир „Света Петка“ – сестра Юлита.


БНР подкасти:

Още от категорията

"Точно днес" от микросвета до Космоса и обратно

Това е рисунка с микроорганизми. Неин автор е микробиологът от РЗИ - Пазарджик Силвия Ветренска,  наградена в  националния конкурс Агар Арт. Тя е един от гостите ни в предаването във вторник сутринта. От микро света към Космоса ще отидем в разговора с доц. Никола Петров, директор на обсерваторията "Рожен", с когото ще говорим за шанса да видим с просто..

публикувано на 30.01.23 в 16:27

Безплатни билети и важни уроци в "Ден след ден"

Наистина ли ще бъде безплатно пътуването за децата до 10 години в автобусите и как Пловдив ще се включи в новата социална мярка, обявена преди дни от служебния премиер и министъра на транспорта за общините от цялата страна?  Два дни преди да влезе в сила това очкаваме отговор от Георги Стоилов от общинското предприятие "Организация и контрол на..

публикувано на 30.01.23 в 14:58

За роботиката с усмивка и във "Вход свободен"

В първия ден на работната седмица ви приветстваме с усмивка и ви обещаваме да направим следобедът ви наистина приятен! Освен с много музика и добро настроение, които ще се леят в ефира, днес ще ви почерпим и с един "Безплатен Демо Урок - Изобретения и Роботика". В това начинание ще ни помага абсолютно безвъзмедно Костадин Недев съосновател на Клуб "Млад..

публикувано на 30.01.23 в 09:21

„Точно днес“ - оптимистичНо с темите от новата седмица

Първият работен ден започваме с най-важните теми за Пловдив и страната, и оптимистичен поглед към тях. Във времето до 9.30 часа ще чуете: Ще се превърне ли вторият по големина град в една от най-привлекателните инвестиционни дестинации през тази година? Заместник-кметът на Пловдив Стефан Стоянов с отговор на този въпрос. Политическа..

обновено на 29.01.23 в 16:59

Театър и поезия в Клуб "Неделя"

Днес в предаването ще ви срещнем с режисьора Златомир Молдовански и драматурга Иво Сиромахов. В навечерието на пловдивската премиера на новия им спектакъл "Българската литература- накратко" двамата творци ще споделят пред слушателите  за работата и вълненията около раждането  на пиесата. През смях и горчива ирония „Българската литература накратко“..

публикувано на 29.01.23 в 12:45