Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

"Точно днес" със следите на времето

| обновено на 26.01.23 в 16:53
Снимка: Диана Младенова

Пловдив и темата за панаира ще бъде централна за България, ако се явят поканените да бъдат изслушани във временната комисия, която създадоха депутатите в Народното събрание. Целта е бъдат установени всички факти и обстоятелства, свързани с поемането на пълния контрол на МПП от предприемача и почетен консул на Русия в Пловдив Георги Гергов, чрез действия на централната и местните власти в Пловдив и Варна. Говорим с Йордан Иванов от Демократична България, по чиято инициатива бе създаването на органа към парламента. 

Политологът доц. Иван Начев за референдумите и инициаторите им, за новите избори и партиите, които ще влязат в кампания от 2 март. 

Ангел Хронев, председател на Търговско-промишлената камара в Пловдив ще анонсира тяхната инициатива, свързана с набирането на средства за Старото училище към храма "Свети Николай Мирликийски" в Смолян. От средите на бизнеса идва мащабната кампания за ремонт, за която са нужни още 200 000 лева. 

Международният ден за възпоменаване на жертвите на Холокост ще отбележим с анонс за книга и изложба на фондация "Културни проекти". Директорът на фондацията, оперната певица Ина Кънчева ще разкаже за книгата "Сузи, внучката от къща № 4 и времето на скритите еврейски звезди”. Тя ще излезе тази година и ще бъде последвана от интерактивна изложба, в която децата ще научат повече за времето на изпитания за еврейския народ в Европа. 

Следим и снежната обстановка в Родопите, с включвания от Смолян и региона. Допълваме факти за превантивното обявяване на частично бедствено положение с кметовете на Каравелово и Богдан, по предложение д-р Емил Кабаиванов, кмет на Карлово.

"Добро утро, ден!" е с гостуването на игуменката на Мулдавския манастир, монахиня Юлита. 


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Още от категорията

Магичен и усмихнат "Вход свободен"

Днес Ви срещаме с любимия на малки и голми Марио Меров, по разпознаваем като Magic Mario. Човекът, който повече от 15-години ни прави част от магичния и по-добър свят на илюзионното изкуство.  Поводът да го поканим е повече от вълшебен! Меджик Марио отбелязва 15 години на сцена, с приятели като на рожден ден :))) и с грандиозен шоу-спектакъл! Еднa..

публикувано на 10.09.24 в 09:30

„Точно днес“ – от политическата не/воля до „Сцена на кръстопът“

Утрото с Радио Пловдив ще поднесе горещи теми, независимо от синоптичната прогноза за влошаване на времето. Ето какво ще чуете до 9.30 ч.: Докъде ще стигне политическата не/воля и защо основни политически формации се оказаха разцепени преди извънредния парламентарен вот на 27-ми октомври? Политологът професор Александър Маринов ще бъде наш..

обновено на 09.09.24 в 16:40

"Вход свободен" - изпровождайки лятото

След трите прекрасни празнични дни градът бавно и неохотно започва постепенно да превключва на работна вълна. Последните летовници се завръщат  от почивка, с въздишка изтупват песъчинките от морски спомени. сгъват шарените хавлии и ги слагат дълбоко в гардероба. До следващото лято. Започват вълненията около първия учебен ден. Работни графици стоят на..

публикувано на 09.09.24 в 10:05

Предаването "Точно днес" в първия ден на седмицата

Разединени, в конфликт, в противоречие със себе си дори, партиите тръгват на състезание за нашите гласове в поредните избори. Под въпрос и критика в в началото на изборния цикъл е изборната администрация, а това поставя въпросителни за провеждането на вота и преимането на резултата от него. С назначените от ЦИК нови/стари председатели на районните..

публикувано на 08.09.24 в 17:00

Кулинарни пътешествия в Клуб "Неделя"

Днес в предаването ще Ви сервираме не само храна за сетивата, но и храна за Душата! И в двата часа на Клуба, всички тези "истории на две колела" ще бъдат поднесени с усмивка и финес от един здраво стъпил на българска земя и милеещ за родината човек - Росен Чакъров!  Като кулинарен гуру по призвание и по душа, Шеф Росен Чакъров ще разкаже за идеята и..

публикувано на 08.09.24 в 15:05