Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

"Точно днес" - политически и пътни драми

В утрото на 13 февруари говорим за инфраструктура, трафик, политика и култура. Започваме след новините в 6  и сме до 9:30. Ето и какви са акцентите:

В понеделник сутрин обръщаме поглед към инфраструктурните проекти на града и затруднения трафик заради тях. Точно в първия работен ден на седмицата заради пробива под Централна гара част от северното платно на бул. „Христо Ботев“ се затваря за пътни превозни средства. За времената организация на движението в района разговаряме с  Георги Стоилов, управител на ОП „Организация и контрол по транспорта“. 

Във фокуса на предаването ще бъде и темата за възможностите и предизвикателствата пред България при влизане в еврозоната. Коментарът е на  Любомир Дацов от Фискалния съвет на Република България. 

А на политическата сцена в България - горещата тема е конгресът на левицата. По темата говорим с Манол Генов, член на Националния съвет на БСП. 

В седмицата, в която се навършват 150 години от обесването на Васил Левски, всеки ден - минути преди 8 часа - ще ви разказваме за Апостола на свободата и дейността му в региона. 

В минутите за култура Живка Танчева ни пренася в света на словенския писател и драматург Драго Янчар. Разговорът е с проф. Людмил Димитров. 

И още 24-годишен художник от Лос Анджелис  Аарон Рот  чрез изложба представя как вижда културата и естетиката на новобогаташите в България. 

Ще говорим и за ценна мозайка, която е открита върху частен терен в Пловдив и е възможно да бъде обявена за единична археологическа недвижима културна ценност. За разкопките говорим със Здрава Коркутова.

Преди всичко това – „Добро утро, ден!“. Журналистът и режисьор Цветан Симеонов е гост в рубриката ни тази седмица. С него разговаря Веселина Пеева.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Още от категорията

Еко понеделник с „Вход свободен“

Сдружение „BG Бъди активен“ стартира отворена покана за НПО организации, спортни клубове и образователни институции. Инициативата има за цел да насърчи организирането на почистващи събития и образователни беседи, във връзка с кампанията „НЕ на незаконните сметища“, с фокус върху водните пространства. Румяна Киризиева, разказва.  Очаквайте..

обновено на 22.07.24 в 09:45

По следите на юли - "Точно днес"

Седмицата стартира с леко занижени стойности на жегата, с надеждата, че най-изпепеляващите седем дни от лятото са зад гърба ни, а в предстоящите седем ще успеем да настроим часовниците си към нормалността на времето с традиционните дарове на летните емоции. Политическата жега обаче следва в неравноделен ритъм към кулминацията си и в понеденик отново ще..

публикувано на 21.07.24 в 16:28

Талантливите деца на България днес в Клуба

Днес в предаването отново ще ни гостуват прекрасните таланти от ДВГ "Пеещите котенца". В края на юни те отново обраха овациите и наградите разбира се на традиционния конкурс "Сезони", който се провежда ежегодно в Бургас. Вълнуващи и неповторими бяха тези дни за децата, които спечелиха сърцата на меломаните не само с гласовите си данни, но и с..

публикувано на 21.07.24 в 15:05

Книги и лято в „Шейкър“

Неизбежно е, тази неделя сутрин ще ви кажем за месец август. Очаквайте астробюлетина със Стефи Недевска. С Гергана Лаптева говорим за новата ѝ книга „Момичето от портрета“. Ще ви пренесем в далечна Аржентина. Eдин портрет, забравен в стар софийски апартамент, крие в себе си тайни и съдби, прекосили континенти и години. Накратко за..

публикувано на 20.07.24 в 16:05

Професор Велин Станев в „Добро утро, ден!“

В рубриката „Добро утро, ден!“ тази седмица гостува професор Велин Станев – емблематичният водещ на култовото предаване „Велин рок блок“ по Радио Пловдив, който е и ръководител на катедра "Маркетинг и Международни икономически отношения“ във Факултета по икономически и социални науки към Пловдивски университет „Паисий Хилендарски“= Професор..

обновено на 19.07.24 в 18:32