Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Непредпазливост, несправедливост „Ден след ден“

Делото за загиналото на пешеходна пътека в Братаница дете стигна до Върховния касационен съд. Негови близки протестираха пред съда заради условната присъда на предната инстанция срещу мъжа, блъснал с колата си Моника. Прокуратурата поиска делото да се върне за ново разглеждане. Ще разговаряме с Димитър Марковски, адвокат на семейството на Моника.

Като крайно несправедливо възприемат хората от родопското село Осиково решението да плащат с 66 на сто по-скъпа вода. Те уведомяват главния прокурор, че обявяват гражданско неподчинение и няма да плащат сметките си. Кметът Велин Палигоров припомня, че водопроводът им навремето е изграден с дарения и доброволен труд, без инвестиции от местното ВиК дружество.За местите хора е непонятна и начислената такса за обратни води, след като в селото няма централна отвеждаща канализация.

Много близки резултати и условна първа и втора позиция за ГЕРБ-СДС и за новата коалиция между „Продължаваме промяната“ и „Демократична България“ показва проучване на изследователски център „Тренд“. За възможното подреждане на основните участници в парламентарния вот на 2 април ще разговаряме със социолога от „Тренд“ Димитър Ганев, както и с политолога проф. Ана Кръстева.




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Още от категорията

Цветовете на август -"Точно днес"

И в последния делови ден от седмицата август носи жега и мечти. Първото е видимо освен по термометъра, но и по всеобщия контекст на информационните потоци, които ни заливат със сюжети на абсурда  в житейски и в политически ракурс. Мечтите пък  остават животоспасителният елемент на лятото, а "Точно днес"  в опит да сбъднем  някои от тях,  избираме с..

публикувано на 08.08.24 в 17:03

"Добро утро, ден!" с доц. Меглена Златкова

Меглена Златкова е гостът ни тази седмица в рубриката „Добро утро, ден!“ - преподавател и изследовател в областта на етнологията и антропологията.  Тя е доцент, ръководител е на катедра „Етнология“  и заместник-декан на Философско-историческия факултет в Пловдивския университет. Интересува се от културното многообразие на групи и общности, от..

обновено на 08.08.24 в 16:36

"Вход свободен" - как да подредим дома и мислите си

Лятото е време за почивка, споделена с обичани хора, време е за забавяне на темпото, но...лятото е време за ремонт! Ето как с едно изречение можем да вдигнем нивата на стрес и да пожелаем монотонното ежедневие на делничния ден в офиса. Е, няма как, и почивката и ремонта са част от живота ни! Днес ви предлагаме няколко идеи за преминаване през процеса на..

публикувано на 08.08.24 в 09:30

"Точно днес" на 08.08. по стълбицата на деня

Лятното настроение обзема постепенно всички у нас, останалите в пленарна зали депутати вече мислят как да излязат в отпуск и да проведат наесен поредните избори. За възможните варианти за следващ служебен премиер, за това - кой какво ще спечели и изгуби през октомври, анализ на политолога Страхил Делийски . Две музикални звезди от Пловдив гостуват на..

публикувано на 07.08.24 в 14:42

Литературно четене и жива библиотека във "Вход свободен"

В сряда споделяме заедно с Вас следобедните часове и обещаваме значими събития и срещи с интересни гости. Всичко това гарнирано с хубава музика и усмивки, за разкош :)))) Минути след 13:30 ще се пренесем в магията на Родопа планина. В това начинание ще ни съдейства Виолета Радкова, управляващ директор на фондация "Елизабет Костова", с която заедно ще..

публикувано на 07.08.24 в 09:30