Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

„Точно днес“ – за еврото, цените и премиерите

| обновено на 20.02.23 в 16:54
Снимка: Александър Маринов

В утрото на 21 февруари говорим за актуалните теми в страната и Пловдив, ето какво ще чуете във времето до 9.30 часа:

Как ще се промени централният площад на града след реализацията на проект „Античен форум на Филипопол – изток и юг“? Археологът доцент доктор Иво Топалилов ще бъде наш събеседник преди официалното представяне на работния проект.

Ще има ли и какви ще са последиците от решението за отлагане въвеждането  на еврото у нас? Икономистът от Института за пазарна икономика Петър Ганев с анализ по темата.

И още - има ли шанс да се спрат галопиращите цени на основни хранителни продукти, в частност на млечните? Председателят на Асоциацията на млекопреработвателите Димитър Зоров с отговор на този въпрос.

И още теми в утрото на 21 февруари:

Известният музикант Петър Салчев издава нов албум, озаглавен „LIFE LINES“. Къде се преплитат линиите на живота след седем годишна звукозаписна и издателска дейност? Това ще научим от интервюто с Петър Салчев.

В Зона „Култура“ на Радио Пловдив ще ви заведем на премиерата на пиесата „Талант“ от Захари Карабашлиев. А повече за постановката ще научим от интервюто на Живка Танчева с известния актьор Александър Алексиев.

Преди всичко това – „Добро утро, ден!“. В рубриката ни тази седмица гостува Георги Влайков, парамедик и доброволец при бедствия.




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Още от категорията

Силен петък с „Вход свободен“

Днес говорим с най-силния българин, полицаят Мариян Димитров от Пловдив, който ще се опита да постави нов рекорд, като издърпа три закачени един за друг локомотива, с общо тегло 250 тона, със собсвени сили. Събитието е тази събота, 15 юни, от 11.30 на Интермодален терминал, село Златитрап. Очаква ни и ефирна среща с Марина Иванова, автор на..

обновено на 14.06.24 в 09:33

Юнски решения - "Точно днес"

Отново в политическия дневен ред е съставянето на правителство. Спечелилите изборите ГЕРБ обявиха, че искат експертен кабинет. Остава евроатлантическите партии да заявят подкрепа и преди лятната ваканция да се сформира новото управление. За нагласите говорим със социолога доц. Алексей Пампоров . Елена Крушкова разговаря с д-р Александър Симидчиев , за..

обновено на 13.06.24 в 17:01

"Ден след ден" на 13 юни

Лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов даде отговор на част от въпросите около съставянето на правителство след изборните резултати-той няма да е премиер, но позицията трябва да заеме човек от партията, търси се експертен формат, но основните позиции да заемат хора от ГЕРБ. Започват разговори с останалите партии в парламента. Анализаторът Кузман Илиев,..

публикувано на 13.06.24 в 14:31

С грижа за човека и природата във „Вход свободен“

Грижим се за себе си и околната среда, този четвъртък. Ателие с екологична насоченост „Пътят на отпадъка“, за деца от 8 до 12 години. В петък, 14 юни, от 17 часа. Водещ на събитието е Цветелина Гарелова. Тя ще ни разкаже повече, след 13.30 часа. Гостува ни и г-н Пламен Попов. Поводът е началото на записването, за новото издание на националната..

публикувано на 13.06.24 в 09:30

За жегите и политическия бърнаут "Точно днес"

След изборите пари от въпроси без отговор. Политическият бърнаут на избирателите остави 70%  от тях до климатика далече от урните. Така припари под петите на ДаБг и БСП от изборния резултат, че лидерите им подадоха оставка. На хладно в планината ПП обмислят ситуацията "в дълбочина" . ГЕРБ, от които се очаква да зададат тона на новия парламент мълчат. ДПС..

публикувано на 12.06.24 в 17:02