Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

В Пловдив град начело е Никола Минчев, а в Пловдив област водач е Росен Костурков

ПП води в листите в Пловдив и областта, за ДБ са вторите места

Йордан Иванов от ДБ е втори в листата в Пловдив град, в областта втора е Катя Панева също от ДБ

| обновено на 28.02.23 в 13:03

Първи в листата на коалиция "Продължаваме промяната - Демократична България" за 16-ти МИР Пловдив град е Никола Минчев от "Продължаваме промяната", който беше начело и на предишните избори. 

Втори в листата е бившият областен управител Йордан Иванов от "Демократична България". В 17-ти МИР Пловдив област водач на листата е Росен Костурков от "Продължаваме промяната". На второ място е областният управител на Хасково Катя Панева от "Демократична България".

Това съобщи пред Радио Пловдив водачът на листата в областта Росен Костурков.

Съвсем реалистично е, даже не е амбициозно, в Пловдив да имаме 5 мандата, а в областта поне три или 3+1, заяви Костурков. 

Той подчерта, че няма съмнение, че коалиция "Продължаваме промяната - Демократична България" ще е първа политическа сила в Пловдив град. И допълни: Защо не и за Пловдив област?

Костурков обяви, че и в двата избирателни района - 16-ти и 17-ти, ПП и ДБ се обединяват. Общата им работа ще е под мотото: "Има кой да направи мястото в което живеем по - добро."

Процесът по подреждането на листите беше доста сложен, но показахме, че когато има конструктивен диалог, може да се постигне съгласие, отбеляза Росен Костурков. Той коментира като чест присъствието на Манол Пеков от ДБ, който е на седмо място в листата за Пловдив град. И уточни, че в двете листи има много общественици, които са посветили работата си на хората по места.  В листата за Пловдив област имаме и зам.-областен управител на Смолян, каза още Костурков. 

За избирателите е важно как се чувстват там, където живеят. И това намира място през централната власт, през правителството и през местните власти, коментира представителят на "Продължаваме промяната".  Искаме да върнем надеждата на хората, заяви още Костурков. 

Що се отнася до местните избори, още е рано да кажем как ще се явим с кандидат за кмет. В момента сме се съсредоточили в парламентарните избори, посочи още представителят на "Продължаваме промяната". Интервюто на Антония Попова с Росен Костурков е в звуковия файл. 

Никола Минчев и лидерът на партия "Продължаваме промяната" в Пловдив Александър Ракшиев входираха днес листата в 16-та РИК. 

Бившият депутат Александър Рашкиев няма да бъде в листата за изборите на 2 април. Минчев каза, че очаква позитивната кампания да вземе връх този път. Коалиция "ПП и ДБ" ще се борят за влизане в Шенген и еврозоната, и няма да увеличават общата данъчна тежест за българите. 

Йордан Иванов от Демократична България, който заяви, че ще настояват ГЕРБ да участват в изясняването на собствеността на Международния пловдивски панаир, и ще питат дали отново Бойко Борисов ще излъже гласоподавателите на ГЕРБ и пак няма да стане народен представител.

В листата на ПП и ДБ следват досегашните депутати проф. Христо Даскалов, Милен Матеев Венцислава Любенова. Веднага след тях са Добромира Костова, съпредседател на "Зелено движение" и Манол Пейков от ДБ. 

Националното откриване на предизборната кампанията на ПП и ДБ е на 3 март в Пловдив.
Листа на коалиция „ПП-ДБ“ за 16 МИР (Пловдив-град):
1. Никола Георгиев Минчев
2. Йордан Яворов Иванов
3. Христо Йорданов Даскалов
4. Милен Илиев Матеев
5. Венцислава Милчова Любенова
6. Добромира Иванова Костова
7. Манол Костадинов Пейков
8. Николай Георгиев Ангов
9. Даниел Христов Христов
10. Красимир Владимиров Александров
11. Владимир Бонов Славенски
12. Евелин Николов Ангелов
13. Михаил Петров Тончев
14. Борислав Петров Матеев
15. Кристина Георгиева Машонова
16. Радка Димитрова Славчева
17. Явор Альошев Руженов
18. Йоно Денев Чепилски
19. Веселина Стефанова Александрова
20. Светлан Алексеев Илиев
21. Станчо Стоянов Проданов
22. Николай Димитрова Гюров
23. Веселка Петрова Христамян
24. Николай Валериев Василев
Листа на "Продължаваме промяната" -"Демократична България" 17 МИР (Пловдив област):
1. Росен Добрев Костурков
2. Катя Максимова Панева
3. Стою Теодоров Стоев
4. Венцислава Милчова Любенова
5. Явор Альошев Руженов
6. Нина Маркова Севова
7. Константин Атанасов Костадинов
8. Али Хюсеин Мехмедкяйе
9. Атанас Николов Костадинов
10. Райна Костадинова Кръстева
11. Никола Димитров Бояджиев
12. Петър Георгиев Панайотов
13. Борислав Петров Матеев
14. Таня Ганчева Петкова
15. Георги Димитров Пилев
16. Мануела Димитрова Герджикова
17. Веселина Стефанова Александрова
18. Даниел Стефанов Начев
19. Мартин Михайлов Заимов
20. Владимир Бонов Славенски
21. Стефан Филчев Шопов
22. Делчо Лазаров Камарски


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Галерия

Още от категорията

"Тренд" измери 0.3% разлика между ГЕРБ - СДС и "ПП - ДБ"

Ден преди провеждането на парламентарните избори не е ясно кой ще бъде победителят, показва проучване на агенция “Тренд”. 0,3% е разликата между ГЕРБ-СДС и “Продължаваме промяната-Демократична България” и те събират съответно 26,4% и 26,1%. Половин процент пък дели ДПС (13,7%) от “Възраждане” (13,3%), които си оспорват третото място. Пета е “БСП за..

публикувано на 31.03.23 в 15:01

Победителят във вота ще се реши в последния момент, според Галъп

Ако изборите бяха в последната десетдневка на март, резултатът щеше да е следният: ПП-ДБ и ГЕРБ-СДС щяха да имат сходна подкрепа с 26,9% и 26,5%, ДПС и "Възраждане" биха оспорвали третото място, съответно с 13,3% и 13%. На пето място е БСП със 7,2%. В борба за шанс за достигане на бариерата "в пакет" са "Български възход" с 3,5% и "Левицата" с 3,3%...

публикувано на 30.03.23 в 13:38

Пет формации влизат в 49-то НС, прогнозира Алфа Рисърч

Предизборните обиколки са довели до известна мобилизация на симпатизантите на ГЕРБ-СДС, главно в по-малките населени места, като формацията повишава леко резултата си отпреди месец и към момента получава подкрепата на 25,9% от твърдо решилите да гласуват. При ПП-ДБ са налице известни вариации и с 25,4% те остават на 0,5 на сто зад ГЕРБ-СДС. Пет..

публикувано на 30.03.23 в 09:24

Напълно сме готови за изборите, декларираха от 16 и 17 РИК

Напълно сме готови за изборите тази неделя, уточнени са всички подробности около видеонаблюдението и попълването на по – сложния изборен протокол. Това обявиха председателите на 16-та и 17-та Районни избирателни комисии Калоян Сухоруков и Янко Радунчев при получаването на 598 000 хартиени бюлетини за вота на 2 април и 983 телефонни устройства, с..

публикувано на 28.03.23 в 13:57

Пристигат бюлетините и устройствата за вота в Пловдив

В Областната администрация на Пловдив днес ще бъдат доставени хартиените бюлетини и записващите устройства за вота на 2 април. Бюлетините са общо 598 хиляди. За 16 многомандатен избирателен район са предназначени 308 000, а за МИР-17 Пловдив област – 290 000. С тях се осигурява вота на 100% във всички избирателни секции. Бюлетините ще..

обновено на 28.03.23 в 06:20