Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Неделев през сълзи: Зингаревич нямаше нужда от мен!

Фенове на Ботев (Пловдив) се събраха късно снощи пред клубната база в Коматево, за да потърсят сметка от ръководството за трансфера на Тодор Неделев  в Лудогорец. Пред привържениците излезе изпълнителният директор Герман Чистяков и обясни, че в клуба е постъпила оферта вчера и след разговори със самия футболист, се е стигнало до преговорите между клубовете, съобщи БТА.

„Опциите бяха три. Едната беше да изчакаме лятото, когато изтича договорът му и след това да решим. Втората беше да се предоговорят условията и да се подпише нов контракт, а третата – трансфер в Лудогорец. В крайна сметка решението беше на самия играч. Всички решения за трансфери в клуба се взимат от собственика Антон Зингаревич“, заяви Чистяков пред феновете.

Малко по-късно дойде и Тодор Неделев, който потвърди това, че са му били предложени три възможности.

„Бяха ми предложени три опции. До момента никой от клуба не се беше свързал с мен за подновяване на договора. Говорих лично със Зингаревич и на няколко пъти го питах дали иска да остана в клуба и дали имат нужда от мен. Той ми каза, че аз решавам, но не ми потвърди, че имат нужда от мен. Не исках да ходя, но така се случиха нещата“, заяви Неделев пред събралите се фенове и след това се разплака.

С Тодор Неделев беше и неговият агент Иван Чворович, който призна, че от Лудогорец са се свързали с него преди два или три дни и са заявили, че имат огромно желание да го футболиста на Ботев. След това бившият вратар на „жълто-черните“ Чворович се е обърнал към съветника на собственика Азрудин Валентич, който е дал своето съгласие и преговорите между страните са били задвижени.

„Тодор носеше тренировъчен екип на Ботев, когато отиде да подпише своя договор с Лудогорец. Това означава този клуб за него“, заяви Чворович.

Феновете скандираха името на Тодор Неделев и го изпратиха с аплодисменти и му пожелаха един ден да се завърне на стадион „Христо Ботев“.





Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Още от категорията
Севдалин Маринов

Севдалин Маринов - повелителят на категория до 52 кг

Легендарният ни щангист Севдалин Маринов е роден на 11.06.1968 г. в град Асеновград На 18 септември 1988 г. става олимпийски шампион в Сеул в категория 52 кг с рекорди от 120 кг в изхвърлянето и 270 в двубоя. Там Маринов става един от тримата най-млади български олимпийски шампиони в щангите (на 20 години 3 месеца и 7 дни).  Маринов е трикратен..

публикувано на 21.07.24 в 09:38
Локо с успешно начало на сезона

Локо стартира сезона с 1:0 над "Арда"

Локомотив (Пловдив) победи Арда с 1:0 в мач от откриващия кръг на Първа лига. На "Лаута" единственото попадение в двубоя отбеляза халфът Ефе Али в 41-та минута. В добавеното време на първата част Али и нападателят на гостите Тонислав Йорданов бяха изгонени след сдърпване. Минути преди това изравнителен гол на Йорданов бе отменен заради засада. През..

публикувано на 20.07.24 в 22:38
Мартин Нанчев

Мартин Нанчев е пети в света на едноместно кану 1000 м

Мартин Нанчев е пети в света на едноместно кану 1000 м при юношите. Роденият през 2006 г. български кануист завърши на пета позиция във Финал "А" на Световното първенство по кану-каяк за младежи до 23 г., юноши и девойки в Пловдив. Златото спечели Матеус Нунес (Бразилия), среброто - Ксюбиао Жонг (Китай), а бронзът - Милан Гяни (Унгария). България..

публикувано на 20.07.24 в 15:57
Дария Павлюк

Пето, шесто и осмо място за българите на СП в Пловдив

Три български лодки извоюваха призови класирания от първата сесия с финали на Световното първенство по кану-каяк за младежи до 23 г., юноши и девойки в Пловдив. Дария Павлюк е пета в света на едноместно кану 1000 м при девойките. Тя записа най-предното българско класиране до момента. След първите 250 м се движеше на позиция за медал, а в заключителните..

публикувано на 19.07.24 в 17:34
Петър Лесов

Петър Лесов е най-младият ни олимпийски шампион

Легендарният ни боксьор Петър Лесов е р оден на 12.09.1960 година в град Раковски. На втори август 1980 година, когато е на 19 години 11 месеца и 20 дни, извоюва титлата по бокс на Олимпийските игри в Москвав категория до 51 кг. Така става най-младият олимпийски шампион между българите. Той е двукратен европейски първенец за мъже, шампион от Първото..

публикувано на 19.07.24 в 14:03