Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Гласове, символи и цветове в "Ден след ден"

Докато чакаме по-слънчеви мартенски дни, осветяваме темите от деня в първия ден от месеца. 

Цветовете на усуканите бели и червени конци вървят с пожелания за здраве и късмет, а чергата, върху която се очаква да стъпи новия парламент тепърва се плете.  За обществените нагласи преди вота и то непосредствено преди старта на предизборната кампанията говорим със социлога Боряна Димитрова от "Алфа рисърч". 

Следим в развитие и сюжетната линия около референдума за присъединяването на Белащица към община Пловдив. Какво следва след взетото вече съдебно решение по казуса? Отговорите от областния управител Ангел Стоев и председателя на общинския съвет "Родопи" Георги Цанков търси Антоанета Петричанска. 

Какво е общото между кукерите от карловското село Войнягово и Индия? Точките на сближаване търсим с Цонка Дамянова от читалище "Васил Левски".

Отравяме покана и за новата изложба на Калина Атанасова в Пловдив. За световете и цветовете, уловени от авторката и представени в галерия "Аспект" разказва Яница Марова. 

Това са част от темите в днешното издание на следобедната ни програма "Ден след ден". Повече - до 17 часа в ефира на Радио Пловдив и онлайн от всяка точка на света. 

По публикацията работи: Димитър Владимиров


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Още от категорията

Отново в час с "Вход свободен"

На прага на новата учебна година и в днешното издание на предаването Ви срещаме със Станислава Йорданова - преподавател по призвание и по душа! Тази година тя е  избрана за втора поредна година в престижната категория SUPER STEM EUROPE УЧИТЕЛ.  Преборила е конкуренция от над 700 участници от цялата страна. Дни преди старта на първия учебен ден, ще я..

публикувано на 05.09.24 в 09:30

За времето - как го харчим и как го помним "Точно днес"

Много спим, малко работим... НСИ оповести резултатите от проучване "Бюджет на времето". Оказва се, че  населението на страната отделя за сън, хранене и други лични грижи средно по 12 часа и 28 минути от денонощието. За дейности, свързани с работа, учене и домакински задължения - 5 часа и 28 минути, за свободно време и социален живот - 4 часа и 15..

публикувано на 04.09.24 в 17:05

Различен следобед с "Вход свободен"

Днес отново Ви очакваме в ефирното пространство на обедното информационно- развлекателно предаване на Радио Пловдив "Вход свободен"! Дрескодът е удобен, а усмивките и доброто настроеие сазадължителен аксесоар :)))))  Археологията е на фокус в първата половина на предаването. "Когато бях археолог'' е новата  онлайн кампания , която инициира Регионален..

публикувано на 04.09.24 в 09:30

"Точно днес" на 4 септември

В сряда сутрин говорим за проекти, политически престрелки, съвременно изкуство  и благотворителни каузи. Вижда ли се краят на пътните ремонти в Пловдив преди новата учебна година и ще се отпуши ли трафикът - питаме ресорния  заместник-кмет  инж. Тошо Пашов. Очаква се кметът Костадин Димитров да направи оглед на готовия участък от Голямоконарско шосе,..

обновено на 03.09.24 в 16:02

"Добро утро, Ден" с хореографа Николай Серафимов

Хореографът Николай Серафимов е пловдивчанин. Създател е на Мюзикхолен театър Пловдив“, който основава и регистрира през 1993 г., работейки с изразните средства на музика, танц и театър. Зодия скорпион, спортен гимнастик и плувец с философски уклон и любопитство към живота.  Оттова до днес танцовата формация продължава да изненадва..

обновено на 03.09.24 в 15:46