Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

"Ден след ден" на 15 март

Неприятното съвпадане на няколко сериозни инфраструктуни проекта и забавянето на крайно належащи пътни ремонти са във фокуса на виманието ни в „Ден след ден“ днес.

Протест ще затвори след час „Рогошко шосе“. Това е поредната проява на недоволство от лошото състояние на отсечката в последните години. По този повод кметът Здравко Димитров увери, че ремонтът ще започне в началото на април. Заместникът му Пламен Райчев пък съобщава, че прекъснатата заради съхраняването на археологически находки работа по „Брезовско шосе“ ще бъде възобновена до 10 дни.

Димитров и Райчев присъстваха на откриването на нова детска градина в пловдивския район "Южен".

Еврокомисарят Тиери Бретон, който е в България, за да преговаря за доставки на боеприпаси за Украйна, ще посети следобед оръжейното предприятие ВМЗ Сопот. За възможностите, а и за желанието на българските власти да отговорят на искането, ще говорим с Йордан Божилов, бивш заместник-министър на отбраната.

Фестивалът „Хилс ъв рок“, който събира в Пловдив хиляди почитатели на твърдия звук, няма да има свое издание през тази година. Тази разочароваща вест съобщиха днес организаторите. Повече за причините ще разберем от репортажа на Стоян Терзиев.




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Още от категорията

"Точно днес" по летните дилеми и проценти

Софийски градски съд определи за нищожно решението, с което Общинският съвет на Варна апортира акциите на общината от Международния панаир - Пловдив в дружеството "Пълдин Туринвест", чийто мажоритарен собственик е Георги Гергов. По темата, която обещава дълго продължение говорим с Богдан Богданов, народен представител от ПП-ДБ, който още като министър..

публикувано на 23.07.24 в 16:25

"Добро утро, ден!" с Веселин Койчев

Джазмузикантът Веселин Койчев е възпитаник на Академията за музикално и танцово изкуство в Пловдив, а професионалният му и творчески път е свързан със зората на джаза в България. Още през 1982 г. основава дуото „Джаз линия“ с баскитариста Дочо Панов, към което впоследствие се присъединяват Теодосий Спасов, Радул Начков и Йълдъз Ибрахимова...

обновено на 23.07.24 в 15:55

"Вход свободен" в разгара на сезона

Юли усети, че е пренапрегнал реотаните, леко намали степента на жегата и сега доволно отдъхва върху тлеещата жарава от изпочупени температурни рекорди. Ние обаче не се отпускаме, защото август амбициозно наднича зад ъгъла, гледа с пламтящо нетъпение и изобщо   не прилича на  по- милостив. На географската карта на България сякаш е закарфичена бележка "..

публикувано на 23.07.24 в 09:45

„Точно днес“ с най-важните теми и покана за концерт

Политическият пъзел в България става все по-труден, а шансовете за редовен кабинет клонят почти към нула. Има ли изход от създалата се ситуация и възможна ли е промяна, ако се стигне до поредни извънредни парламентарни избори? Политологът и университетски преподавател доцент Татяна Буруджиева с анализ по темата. Eвропейският парламент..

публикувано на 22.07.24 в 16:49

Еко понеделник с „Вход свободен“

Сдружение „BG Бъди активен“ стартира отворена покана за НПО организации, спортни клубове и образователни институции. Инициативата има за цел да насърчи организирането на почистващи събития и образователни беседи, във връзка с кампанията „НЕ на незаконните сметища“, с фокус върху водните пространства. Румяна Киризиева, разказва.  Очаквайте..

обновено на 22.07.24 в 09:45