Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

„Точно днес“ става дума за пари...

| обновено на 15.03.23 в 16:56

За личните и държавните финанси ще говорим в утрото на 16-ти март, ето какво ще чуете във времето до 9.30 часа:

Цените на хранителните продукти продължават да нарастват. Какво мислят пловдивчани за намарението на правителството да въведе мерки за успокояване на пазара? Елена Крушкова ще представи техните мнения.

Има ли рискове за финансите на държавата и логично ли е предложението на финансовото министерство за 3% дефицит в Бюджет 2023? Финансистът и бивш заместник-финансов министър Любомир Дацов с анализ по темата.

Ще говорим и за подготовката на извънредните парламентарни избори на 2 април. Ще гарантира ли тя прозрачен и честен вот? Стоил Цицелков от Обществения съвет към ЦИК ще бъде наш събеседник по темата.

Следим и визитата на еврокомисаря по въпросите на вътрешния пазар Тиери Бретон, който се срещна с представители на отбранителната индустрия в  Сопот. Повече за договореното ще ни разкаже Димитър Владимиров.

В зона „Култура“ на Радио Пловдив ще разговаряме с писателя Владимир Зарев, който точно днес представя своята нова книга „Объркани в свободата“.

Преди всичко това – рубриката ни „Добро утро, ден!“. Тази седмица в нея гостува Дима Шопова




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Още от категорията

Клуб "Неделя" за Космоса и детските мечти

Днес в предаването Ви срещаме с едно наглед съвсем обикновено 14-годишно момиче - Ния Парушева. Това, което я прави необикновена е всъщност факта, че пребори жестока конкуренция от над 200 деца и бе отличена за най-добро представяне в Space Camp Turkiye. Това е един от двата космически центъра за обучение в света, създадени по модел на NASA. Намира се..

публикувано на 11.08.24 в 15:25

Ранно утро с "Шейкър"

Лятото е, а ние сме повече от мотивирани да създаваме добро настроение в утрото на поредната августовска неделя! Интересни теми и събеседници, полезна информация, поглед с намигване към звездите и много хубава музика. Това е накратко, което предстои до 10. Запознаваме с мотодът Физиогномика, за да разбираме по-успешно характера,..

публикувано на 10.08.24 в 16:05

"Вход свободен" в прегръдката на август

Лястовиците вече започват да се събират за отлитане на юг, а за нас лятото е още в разгара си . Последните отпускари стягат багажа за избраните дестинации, а градът под тепетата  е богат все повече на туристи и все по- малко на пловдивчани. Готвим се неохотно да изпратим и това лято, но още сме подвластни на ваканционното настроение.  Днес във "Вход..

публикувано на 09.08.24 в 10:15

Цветовете на август -"Точно днес"

И в последния делови ден от седмицата август носи жега и мечти. Първото е видимо освен по термометъра, но и по всеобщия контекст на информационните потоци, които ни заливат със сюжети на абсурда  в житейски и в политически ракурс. Мечтите пък  остават животоспасителният елемент на лятото, а "Точно днес"  в опит да сбъднем  някои от тях,  избираме с..

публикувано на 08.08.24 в 17:03

"Добро утро, ден!" с доц. Меглена Златкова

Меглена Златкова е гостът ни тази седмица в рубриката „Добро утро, ден!“ - преподавател и изследовател в областта на етнологията и антропологията.  Тя е доцент, ръководител е на катедра „Етнология“  и заместник-декан на Философско-историческия факултет в Пловдивския университет. Интересува се от културното многообразие на групи и общности, от..

обновено на 08.08.24 в 16:36