Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Марица загуби с 1:3 като гост на Берое в контрола

 Марица (Пловдив) изигра контролна среща в шампионатната пауза. „Жълто-сините“ гостувана на Берое и загубиха с 1:3.

Треньорският щаб на Марица даде почивка на капитана Валери Домовчийски, Мартин Газиев и вратаря Илия Николов. Йордан Пейчинов и Георги Иванов са с контузии и също не взеха участие, Милен Танчев също пропусна двубоя по медицински причини.

Четирима юноши бяха включени в групата за мача, като всички те взеха участие и се представиха добре. В контролата играха и всички състезатели от групата.

Марица показа добра игра, въпреки промените в състава и в голяма част от двубоя тимът бе равностоен противник.

В 13-та минута домакините поведоха с 1:0 след корнер и засичане с глава ма Мара. В 30-та минута червен картон получи Мечев от състава на Берое, но той бе заменен с друг играч поради взаимна договорка. В 36-та минута “жълто-сините” изравниха. Симеон Вешев изведе Радослав Апостолов, който центрира и Георги Трифонов с глава се разписа за 1:1. При този резултат завърши първата част.

През втората част бяха извършени много промени. Домакините реализираха два гола в 53-та и 60-та минути. Първо Трибуле направи 2:1 след грешка при изнасянето на топката, а седем минути по-късно Йорданов с хубав удар от дистанция, точно под сглобката на гредите, покачи на 3:1. До края на двубоя друг гол не бе отбелязан и резултатът се запази.

Следващият официален двубой на Марица е на 31 март, петък, от 15:30 часа, когато пловдивчани гостуват на Лудогорец II в Разград.

МАРИЦА: Петър Начев, Димитър Аврамов, Илиян Йорданов, Радослав Апостолов, Христиан Димитров, Олджай Алиев, Стефан Попов, Ифеани Дейвид, Симеон Вешев, Георги Трифонов, Айкут Янъков (Виктор Петков, Джошуа Харис, Станислав Маламов, Станислав Василев, Веселин Марчев, Сали Садъков, Дъглас Иваноф, Петър Атанасов, Соломон Джеймс)




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Още от категорията

„Алтер его” – стари хипари, поезия и трибют за Радой Ралин

Поредната годишнина от рождението на Радой Ралин ще отбележим в „Алтер его“ тази събота. Според паспорта на големия български сатирик – 101 години, а според свидетелството му за раждане – 102. „Порка мистерия!“, би казало алтер егото на водещия Петър Краевски – Краю Петровски, но дали ще го каже, ще разберете, ако ни слушате.  Апропо, докато..

публикувано на 26.04.24 в 10:02
Динко Хоркаш

Динко Хоркаш разтгогна с "Локомотив"

Динко Хоркаш не е част от Локомотив (Пловдив), считано от днес, съобщиха от клуба. Двете страни постигнаха договорка за разтрогване по взаимно съгласие, като лично играчът пожела да приключи своите взаимоотношения с „черно-белите“ няколко месеца преди да му изтече договора. От Локомотив благодарха на Динко Хоркаш и му пожелаха бъдещи успехи в личен и..

публикувано на 25.04.24 в 15:16

Две благотворителни събития посветени на танца и спорта

В два поредни дни - събота и неделя, тази седмица са разположени двете благотворителни събития, чийто основен огранизатор е DS "Magnifique" организира в подкрепа на деца лишени от родителска грижа, и посветени на Деня на танцовото изкуство. За втора поредна година се oрганизира "Благотворителен пролетен бал по случай Деня на танцовото изкуство"...

публикувано на 25.04.24 в 11:25
Ахметджан Ершимшек

Ахметджан Ершимшек е новият треньор на "Марица"

Младият турски специалист Ахметджан Ершимшек е новият старши-треньор на "Марица" (Пловдив), съобщиха официално от клуба. Той поема поста след раздялата с досегашния наставник Борислав Крачанов, който беше начело на тима в последните три години. Ершимшек има богата треньорска кариера и от сезон 2016-2017 е помощник на легендарния наставник Джовани..

публикувано на 25.04.24 в 11:16

Локо победи с 2:0 "Ботев" в дерби на дублиращите тимове

"Локомотив" II надви "Ботев" II в отложената среща при дублиращите отбори. “Черно-белите” надделяха с 2:0 над “жълто-черните” на “Лаута”. Петър Андреев реализира и двете попадения за крайния успех. Иван Михайлов пък можеше да направи резултата класически, но нацели страничната греда. Така "Локомотив" триумфира и в двете дербита през сезона в..

публикувано на 25.04.24 в 09:59