Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

България загуби от Черна гора с 0:1

България допусна загуба с 0:1 от Черна гора в първия си квалификационен мач от група "G" за Евро 2024. Победното попадение за гостите отбеляза Владимир Йовович в 70-та минута. Така "трикольорите" остават на последно място с нулев актив, докато балканската държава поне временно е на първа позиция с 3 пункта.

"Лъвовете" започнаха притеснено двубоя и позволиха на съперника да осъществи опасни атаки, които бяха неутрализирани. Футболистите на Младен Кръстаич постепенно се успокоих и опитха да наложат натиск над балканския си съперник.

В 14-ата минута Илия Груев подаде към Илиан Илиев, а той намери в коридор Кирил Десподов, но изстрелът на Футболист №1 на България от малък ъгъл бе лесно уловен от Милан Миятович. 

Черна гора отговори с удар на Сеад Хакшабанович, с който и Даниел Наумов не се затрудни. В 23-ата минута Кирил Десподов навлезе в наказателното поле, където се строполи на земята, но нарушение за наказателен удар нямаше. 

В 27-ата минута Десподов отне топката, но реши да не действа сам, а да подаде на Илия Груев, чийто удар обаче бе отразен с крак от Миятович. 

Момчетата на Младен Кръстаич продължиха да владеят повече топката, но без да успеят да затруднят Миятович. 

В 42-ата минута Хакшабанович отправи изстрел, а топката се отклони във Валентин Антов, но за щастие на българския бранител мина покрай вратата на Наумов. Секунди след това Савич засече топката с глава след центриране от корнер, но Наумов блесна с блестящо спасяване. 

В добавеното време на първата част Марушич изкочи на добра позиция, но Наумов излезе напред и попречи на футболиста на Черна гора да нанесе точен удар. Две минути след това Наумов отново се намеси решаващо. 

След почивката в Черна гора настъпиха две промени. Сеад Хакшабанович излезе, а на негово място се появи Владимир Йовович. Стеван Йоветич пък замени Марко Бакич. 

В 51-ата минута Десподов получи добро подаване от Спас Делев, но стреля над вратата на Миятович. В 58-ата минута на местата на Християн Петров и Илиан Илиев се появиха Янис Карабельов и Никола Илиев. 

В 70-ата минута Черна гора поведе в резултата. След двойно подаване между Йовович и Йоветич топката стигна до Никола Кръстович, който я прати във вратата, а застаналият на голлинията Петко Христов не успя да предотврати гола. 

В 85-ата минута Кирил Десподов центрира от свободен удар, но право в ръцете на Миятович. В 90-та минута България не реализира най-сериозното си положение! Нашите момчета организираха отлична атака по десния фланг, последва центриране от Кирил Десподов, а Георги Русев стреля към вратата, но Стефан Савич се оказа на пътя топката и изчисти от голлинията!

В следващия си двубой "лъвовете" гостуват на Унгария в понеделник, 27 март. 





Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Още от категорията
Севдалин Маринов

Севдалин Маринов - повелителят на категория до 52 кг

Легендарният ни щангист Севдалин Маринов е роден на 11.06.1968 г. в град Асеновград На 18 септември 1988 г. става олимпийски шампион в Сеул в категория 52 кг с рекорди от 120 кг в изхвърлянето и 270 в двубоя. Там Маринов става един от тримата най-млади български олимпийски шампиони в щангите (на 20 години 3 месеца и 7 дни).  Маринов е трикратен..

публикувано на 21.07.24 в 09:38
Локо с успешно начало на сезона

Локо стартира сезона с 1:0 над "Арда"

Локомотив (Пловдив) победи Арда с 1:0 в мач от откриващия кръг на Първа лига. На "Лаута" единственото попадение в двубоя отбеляза халфът Ефе Али в 41-та минута. В добавеното време на първата част Али и нападателят на гостите Тонислав Йорданов бяха изгонени след сдърпване. Минути преди това изравнителен гол на Йорданов бе отменен заради засада. През..

публикувано на 20.07.24 в 22:38
Мартин Нанчев

Мартин Нанчев е пети в света на едноместно кану 1000 м

Мартин Нанчев е пети в света на едноместно кану 1000 м при юношите. Роденият през 2006 г. български кануист завърши на пета позиция във Финал "А" на Световното първенство по кану-каяк за младежи до 23 г., юноши и девойки в Пловдив. Златото спечели Матеус Нунес (Бразилия), среброто - Ксюбиао Жонг (Китай), а бронзът - Милан Гяни (Унгария). България..

публикувано на 20.07.24 в 15:57
Дария Павлюк

Пето, шесто и осмо място за българите на СП в Пловдив

Три български лодки извоюваха призови класирания от първата сесия с финали на Световното първенство по кану-каяк за младежи до 23 г., юноши и девойки в Пловдив. Дария Павлюк е пета в света на едноместно кану 1000 м при девойките. Тя записа най-предното българско класиране до момента. След първите 250 м се движеше на позиция за медал, а в заключителните..

публикувано на 19.07.24 в 17:34
Петър Лесов

Петър Лесов е най-младият ни олимпийски шампион

Легендарният ни боксьор Петър Лесов е р оден на 12.09.1960 година в град Раковски. На втори август 1980 година, когато е на 19 години 11 месеца и 20 дни, извоюва титлата по бокс на Олимпийските игри в Москвав категория до 51 кг. Така става най-младият олимпийски шампион между българите. Той е двукратен европейски първенец за мъже, шампион от Първото..

публикувано на 19.07.24 в 14:03