Размер на шрифта
Българско национално радио © 2023 Всички права са запазени

Галина Николова представя "Въображаеми градини"

Стихосбирката „Въображаеми градини“ от Галина Николова ще бъде представена в Jazz Café Plovdiv. 

Това е петата книга със стихове на авторката след  „Минавам“, „Отстрани“, „От другата страна“ и „Азбука на завръщането“.

„Това е чувствителна и лечебна литература. И тя смело говори за различните сезони нан сърцето. Доказателство, че поезията може да бъде убежище. И грижа“, казва критиката за книгата.

Събитието се реализира с подкрепата на Община Пловдив и е част от Календара на културните събития на 2023 г.


Още от категорията

Очакваме изложбата "Писмо до пловдивчани"

“Писмо до пловдивчани” е проект, представящ личните истории на хора от Украйна, които са били принудени да напуснат страната си ѝ след началото на войната, и в момента живеят в Пловдив.  Аудио - визуалната изложба ще бъде представена в пространството на галерия Cu29. "Писмо до пловдивчани" е опит за дълбоко вникване в личната история на отделната..

публикувано на 30.05.23 в 13:33

Галерия "Възраждане" представя Виолета Радкова

Галерия „Възраждане“ открива във вторник изложбата „Копнежи и съновидения“ на една от гранддамите на съвременната българска живопис - Виолета Радкова . Творбите може да се разгледат в салона на галерията в Стария град  до 20 юни. Галеристката Краси Алексиева пише за авторката: " Виолета Радкова е отдавна запазена марка. Виждаш..

обновено на 30.05.23 в 06:54

Христо Карастоянов представя новия си роман в Пловдив

Един от най-изтъкнатите съвременни български писатели и автор на над 30 книги, Христо Карастоянов представя новата си книга „Петият вагон и други истории. Малки романи за из път“ в клуб „Петното на Роршах“.  Книгата излиза с печата на ИК „Жанет 45“.Авторът е носител на многобройни награди – Портал Култура, „Елиас Канети“, „Дъбът на Пенчо“,..

публикувано на 30.05.23 в 06:43

"Квартални истории" утре вечер в Пловдив

Всеки ден, всяка нощ, навсякъде много от нас споделят живота си с други хора, дали близки, непознати, странни, обичани или мразени, тихи или шумни, те са над нас, под нас, до нас – съседите! Разбирай и съквартирантите, и семейството, с които всеки има (не)щастието да съжителства. Фолклорът ни е изпъстрен с хуморески на тази тема, но истината е, че..

публикувано на 29.05.23 в 15:27

"Добър ден, добри хора" разказва истории в Пазарджик

Сборник с разкази, обединени под заглавието „Добър ден, добри хора“ представя тази вечер в Пазарджик учителят по история, писател и активен блогър в интернет Илия Михайлов.  Неговата седма книга ще бъде представена от 18 часа в художествената галерия „Станислав Доспевски“.  Включва 50 истории с неочакван край.  Модератор на срещата с..

публикувано на 29.05.23 в 14:30