Размер на шрифта
Българско национално радио © 2023 Всички права са запазени

Опитите за манипулация са повече, но полицията е по-активна

| обновено на 02.04.23 в 12:13

Няма сериозни нарушения в изборния ден, заяви служебният вътрешен министър Иван Демерджиев, който упражни правото си на глас в Пловдив.

Секциите бяха отворени навреме, каза Демерджиев.

Има задържани 114 човека до вчера, до края на деня. Има образувани 133 досъдебни производства. Досъдебните производства са 100 пъти повече спрямо предходните избори“, съобщи служебният министър на вътрешните работи и добави, че има над 50% повече задържани, така че прогнозите се оправдават. Повече, подчерта той, са и опитите да се манипулира вотът. „Но, както обещах, по-активна е и работата на полицията“, заяви Демерджиев и посочи, че постоянно се работи по сигнали, както и че се провеждат специализирани полицейски операции.

Не сме спрели, както обещах, цяла седмица текат в редица градове и населени места в страната, и ще продължат и след изборния ден“, каза още той и уточни, че няма нито един сигнал за бомбени заплахи в училищата. 


Още от категорията

Розалия Джинева за пенсионната реформа

В първото юнско издание на предаването Клуб "Неделя" гост в ефира на предаването бе бившият регионален директор на Териториално поделение на НОИ в Пловдив - Розалия Джинева.  Пред водещия Диян Никифоров и в студио 2 на радио Пловдив, г-жа Джинева отговаряше на въпроси свързани със социалната политика и пенсионната реформа. Освен това сподели с..

публикувано на 05.06.23 в 17:35

Руми Киризиева за Световния ден на околната среда

В Международния ден на околната среда и в предаването "Вход свободен" Ви срещнахме с Руми Киризиева от сдружение БГ Бъди активен. Като част от организация, чиято кауза е свързана с опазването на природата и разделното събиране на отпадъци, тя сподели с нас  "Днешният ден е именно денят, в който трябва да си припомним, че трябва да живеем с хармония..

публикувано на 05.06.23 в 16:41
Томчо Томов - ръководител на Националния център за оценка на компетенциите, БСК.

Чуждите компании инвестират повече в дигитални умения

Все повече работодатели търсят служители с добри дигитални умения. В същото време обаче, повече от една трета от заетите имат само базови познания за работа с компютър. След като проблемът е описан, какви решения се предлагат - това питаме Томчо Томов от Българската стопанска камара. Той ръководи Националния център за оценка на компетенциите в..

публикувано на 05.06.23 в 15:03

Гешев потъва и се държи налудно, а ВСС минимизира щетите

Висшият съдебен съвет реши, че е допустимо искането за предсрочно освобождаване на главния прокурор Иван Гешев. То бе направено от четирима членове на прокурорската колегия на съвета с аргумента, че със свои изказвания Гешев уронва авторитета на съдебната власт. С Марин Божков от програма „Достъп до правосъдие“ говорим за това докъде може да..

публикувано на 05.06.23 в 14:59

Хладната пролет може да понижи качеството на розовото масло

По-хладната пролет може да удължи периода на цъфтеж на розата и прибирането на цветовете й, но може и да доведе до по-ниско качество на маслото. Това обясни Надежда Шопова, асистент в секция „Климат“ в Института за изследвания на климата, атмосферата и водите към БАН, по повод отражението на климатичните промени върху земеделието. Тя..

публикувано на 05.06.23 в 12:07