Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

„След избора“ с първи резултати и реакции от вота

| обновено на 02.04.23 в 17:29

В извънредното предаване на Радио Пловдив „След избора“ – България гласува, а какво избраха българите? Това ще научим във времето от 18 до 22 часа, в което следим изборния ден в страната, Пловдив и областта. Ще чуете и първите прогнозни резултати на социологическите агенции след вота, коментарите на социолози и политолози, а също и първите коментари на политиците.

Нашите репортери на място следят какво се случва в секционните избирателни комисии, а също и в 16-ти и 17-ти РИК, и ще ни направят съпричастни с включвания на живо.

Веселина Пеева ще обобщи ситуацията в район "Централен", а Антоанета Петричанска ще ни представи очакванията и вълненията на пловдивчани. От Живка Танчева ще научим как се справят в комисиите с видеонаблюдението.  

Най-интересното от изборния ден ще коментираме с нашите събеседници в студиото – адвокат Владимир Дончев, бивш депутат и председател на вътрешната комисия в парламента, а също и с художника Иван Тотев, известен и със своята гражданска позиция.

С политолозите Любомир Стефанов и Страхил Делийски ще коментираме първите прогнозни резултати на социологическите агенции след новините в 20 часа.

И още в „След избора“ до 22 часа:

За какво гласуваха българите – Яница Петкова от социологическа агенция „Галъп“ с последни данни от екзит пол.

Победители и победени пред Радио Пловдив - очаквайте интервюта с партийни лидери и водачи на листи в Пловдив и областта.

Ще проследим и предаването на бюлетините в районните избирателни комисии. Ще се забави ли преброяването заради смесения вот? Това ще научим от Димитър Владимиров.

Бъдете с Радио Пловдив от 18 до 22 часа, ако искате първи да разберете какво избра България.




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Още от категорията

В предаването "Точно днес" на 30 юли

За парите на Пловдив и парите, които пловдивчани плащат като такси и услуги ще говорим със зам.- кмета по финанси Женя Петкова . В четврътък ОбС ще гледа промените в Наредбата за местните такси и цени на услуги. А промените в голямата си част са нагоре. Станислав Балабанов от ИТН ще попитаме за шанса партията за реализира получения трети..

публикувано на 29.07.24 в 17:00

"Добро утро, ден!" с Антония Димитрова

Галеристката Антония  Димитрова е родена в гр.Пловдив. Работи в областта на нетъкания текстил / Fibre Art/ и на абстрактните композиции в различни техники, като през 1991 г. в реална среда осъществява монументалната текстилна пластика „Движение“ в приемната на Президента на Световната федерация по лека атлетика.Има самостоятелни изложби в..

обновено на 29.07.24 в 16:06

Съчетаваме красивото с полезното във "Вход свободен"

С позитивно настроение ще прекараме заедно обедното време! Избираме любовта за новото начало, напук на понеделника, който се опитва да ни отнеме радостта! Но и отговорно поглеждаме към отношенията - за кратките връзки, лесния секс и бързите раздели или иначе казано - за сложността на съвременната любов, разговаряме със семеен терапевт Петя..

публикувано на 29.07.24 в 09:30

"Точно днес“ – с важните пловдивски теми на седмицата

Много са темите, които стоят на дневен ред пред Пловдив и засягат сериозно неговите жители. Има обаче и такива, които правят живота в града цветен и различен. За тях ще говорим в първото утро на седмицата, ето какво ще чуете във времето до 9.30 часа: Ще свършат ли скоро мъките на пловдивчани, свързани с градския транспорт? Точно седмица имат..

обновено на 28.07.24 в 18:01
Андрей Слабаков

Летни срещи в Клуб "Неделя"

Днес в предаването ще ви запознаем с младия кинодокуменалист Теодор Геонов. Ще говорим за търсеното и намреното по пътя през киноакадемията в Прага до неочакваните фестивалните награди за дебютния му филм "Защо?".  Във втората част на Клуб "Неделя" разговаряме с завърналият се от Европейския парламент кинорежисьор Андрей Слабаков. Един разговор извън..

публикувано на 28.07.24 в 13:05