Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

"Вход свободен" на 3-ти април

Вчера България избра 49-тото си Народно събрание и днес отчита резултата. Армия от социолози и политолози снове между телевизиите и споделя мъдри мисли  за бъдещото управление на държавата, прехвърчат проценти , правят се всевъзможни комбинации от варианти за правителство и бъдещето изглежда все по- неясно.   
Подавляващото болшинство от електората  отказва да бъде такъв и въпросителните са повече от риторични.  А животът продължава своя делничен ход. Пролет е!
Днес , повече от всякога,"Вход свободен" е опит за кратка почивка от статистическия порой и хроничните болежки на политиката. Прясна музика, пъстри фрагменти от цветния живот, проблясъци от историята и светли  късчета изкуство ще преобладават по цялата територия на предаването.
Започваме веднага след новините в 12 часа!

По публикацията работи: Жоро Пеев

БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Още от категорията

Горещо до огън "Точно днес"

Пожарите, причините, огнеборците, дисциплината на бизнеса и на всеки от нас. По темата разговорите продължаваме днес след последните следи на горски и промишлен пушек.  За настроенията в Царацово и мерките, които община Марица може да вземе за сигурността на хората ще говорим с кмета Димитър Иванов. И пак говорим за транспорта на Пловдив. "Точно..

публикувано на 01.08.24 в 17:05

"Добро утро, ден!" с Антония Димитрова

Галеристката Антония  Димитрова е родена в гр.Пловдив. Работи в областта на нетъкания текстил / Fibre Art/ и на абстрактните композиции в различни техники, като през 1991 г. в реална среда осъществява монументалната текстилна пластика „Движение“ в приемната на Президента на Световната федерация по лека атлетика.Има самостоятелни изложби в..

обновено на 01.08.24 в 14:40

Забавяме темпото с „Вход свободен“

Ще посветим малко време на разговори за мързела. Психологът Емилия Сотирова се включва. Как съвремието ни кара да се чувстваме мързеливи? Дали, наистина, сме мързеливи в крайна сметка? Пореден епизод от рубриката „Предразсъдъци и следразсъдъци“, с Жоро Пеев, ще има след 14.30 часа. Очаквайте и извънредно издание на рубриката „За и..

обновено на 01.08.24 в 09:40

Как ни предизвиква август - "Точно днес"

Горещото време не отпуска своята тяга, а днес вече е август. Август е синоним на свобода и безвремие. А точно в този дух и политическият метроном отмерва  времето, а ние очакваме най-после да се стигне до управленско решение между поредицата от празни тактове. В не/състоялия се дотук диалог между партиите и ИТН бе вписан и нов сюжет в опитите за..

публикувано на 31.07.24 в 17:49

Движение и потенциал с „Вход свободен“

Говорим за онлайн събитието „Метаморфна техника. Защо?“. Разговор с Цветелина Григорова, инструктор за България по Метаморфна техника и представител на Международната метаморфна асоциация. Минути за рубриката „За и против“, във времето след 13.30 часа. Коментираме и защо продължителното седене вреди на тялото ни? На 31 юли празнуват..

публикувано на 31.07.24 в 09:30