Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Какво се случва след вота „Точно днес“?

| обновено на 04.04.23 в 17:01

Ще има ли най-после редовно правителство? Основният въпрос, който вълнува всички след 2 април. Търсим различни гледни точки в утрото на 5 април, ето какво ще чуете във времето до 9.30 часа:

Възможен ли е диалог за съставяне на кабинет? Политологът и университетски преподавател доцент Светослав Малинов с анализ на следизборната ситуация.

"Продължаваме промяната" няма да подкрепя правителство с мандата или с участието на ГЕРБ. За решението на Националния съвет ще говорим с Росен Костурков

Победителят на изборите ГЕРБ-СДС отстъпи в Пловдив. Тест ли са резултатите от вота за местните избори през есента? Главният редактор на сайта „Пловдив онлайн“ Антон Баев ще бъде наш събеседник по темата.

БСП остана пета политическа сила, сега пак залага на анализ на резултатите от изборите. Какво показват те за Пловдив? Председателят на партията в града, който беше и водач на листата в Пловдив Иван Петков ще ни даде отговорите.

В зона "Култура" очаквайте интервю на Веселина Пеева с Теодора Тотева, която представи книгата си със стихове "На сантиметър от чудото“.

В рубриката „Великите европейци“ Пламен Асенов ще ни разкаже за Лорд Байрон.

Преди всичко това – „Добро утро, ден!“. В рубриката ни тази седмица гостува Атанас Кънев, известен пловдивски фотограф. 




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Още от категорията

Успешен старт на седмицата с "Вход свободен"

В първия ден от работната седмица Ви пожелаваме тя да бъдеуспешна във всяко начинание и Ви каним да споделите следобедът си с нас! Интересните гости, значимите събития, хубавата музика са естествено наша грижа, с Вас може да се чуем на 032 632 400, за да поздравите любими хора или да споделите, това което Ви е на сърце!  Като начало ще Ви отведем в..

публикувано на 13.05.24 в 09:21

"Точно днес" по пистата на делника

Черно на бяло имаме точно четири седмици до изборите две в едно. На 9 юни ще гласуваме за български парламент и за евродепутати. За кампанията, за технологията на изборите в подготовка и провеждане, ще говорим със Стоил Цицелков, от Обединението за честни избори и член на Обществения съвет на ЦИК. Европейската седмица на общественото здраве и акцентите..

публикувано на 12.05.24 в 14:05

Клуб "Неделя" на музикална вълна

Днес в предаването сме изцяло на музикална вълна. Първият ни събеседник е един невероятен пловдивски музикант, който е заслужно уважаван от всички познавачи в бранша! За нас  огромно удоволствие да ви представим виртуозния китарист Кръстьо Пънев- Къната- единственият българин , който е имал честта на чужда сцена да подгрява легендарните "Дийп Пърпъл"...

публикувано на 12.05.24 в 12:10

Изкуство и връзки в неделния „Шейкър“

Неделя е денят, в който ще си говорим подробно по темата за съвременните връзки и начина, по който се случват нещата. Различните видове връзки, които си имат и съответните имена. Говорим и за разбиранията по отношение на любовта и връзките, в различните възрасти. Елена Родимова е мой събеседник. С Елена Шахънска сме ви приготвили четвърти..

публикувано на 11.05.24 в 16:05

"Ден след ден" по стъпките на делника

В дъждовния петъчен следобед сме приготвили пъстра палитра от теми и сюжети. За първи път тази година има възможност да се повиши оценката от проведен държавен зрелостен изпит. Вече е в ход подготовката за провеждане на изпитите на 17 май по БЕЛ и на 20 май на задължителна втора матура. Повече ще научим от интервюто на Живка Танчева с Иванка..

публикувано на 10.05.24 в 14:46