Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

"Точно днес" и пак на старт за преговори

| обновено на 05.04.23 в 16:59

На 6 април говорим за резултатите от изминалите избори, които преминават във фаза - избор на правителство. От спечелилите вота ГЕРБ вече чухме, че канят всички пет партии на разговори за политиките на управление. Със социолога доц. Алексей Пампоров ще коментираме възможните варианти за коалиционно споразумение, както и появата на една сравнително голяма партия, тази на "Не подкрепям никого", и защо 59% от българите избраха да не гласуват.

Проф. Антоанета Христова, политически психолог ще коментира позицията на Борисов да има коалиция и правителство, по-добре с ПП-ДБ, но и не непременно. 

ЦИК ще обяви окончателните резултати от парламентарните избори на 6 април. В момента се извършва повторно въвеждане на данните от протоколите на СИК и се анализират несъответствията, в резултат на което се актуализират сумарните данни. Имената на депутатите в 49-ото Народно събрание се очаква да станат известни до 9 април, според законовия срок. Говорим за поуките от смесеното гласуване, за грешките и организацията със Стоил Цицелковчлен на обществения съвет към ЦИК и международен изборен наблюдател.

Пловдив ще има рекордно висок бюджет, който от общинската администрация наричат разчет, поради факта, че държавата все още няма приет бюджет, заради политическата криза. Заместник-кметът с ресор "Финанси и стопански дейности" Величко Родопски с коментар за политиките на бюджет 2023, секторите, които ще получат най-сериозно финансиране и районите със съответните суми за годината. Стадионите и спортната инфраструктура с отделно перо в градския бюджет, и "Локомотив" и "Ботев" получат нови бази.

Веселина Пеева разговаря с пловдивския художник Николай Рогачев за изложбата му живопис, която открива в галерия "Сигна".

"Добро утро, ден!" е с известния пловдивски фотограф Атанас Кънев, който описва как се променя Пловдив.



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Още от категорията

"Точно днес" по летните дилеми и проценти

Софийски градски съд определи за нищожно решението, с което Общинският съвет на Варна апортира акциите на общината от Международния панаир - Пловдив в дружеството "Пълдин Туринвест", чийто мажоритарен собственик е Георги Гергов. По темата, която обещава дълго продължение говорим с Богдан Богданов, народен представител от ПП-ДБ, който още като министър..

публикувано на 23.07.24 в 16:25

"Добро утро, ден!" с Веселин Койчев

Джазмузикантът Веселин Койчев е възпитаник на Академията за музикално и танцово изкуство в Пловдив, а професионалният му и творчески път е свързан със зората на джаза в България. Още през 1982 г. основава дуото „Джаз линия“ с баскитариста Дочо Панов, към което впоследствие се присъединяват Теодосий Спасов, Радул Начков и Йълдъз Ибрахимова...

обновено на 23.07.24 в 15:55

"Вход свободен" в разгара на сезона

Юли усети, че е пренапрегнал реотаните, леко намали степента на жегата и сега доволно отдъхва върху тлеещата жарава от изпочупени температурни рекорди. Ние обаче не се отпускаме, защото август амбициозно наднича зад ъгъла, гледа с пламтящо нетъпение и изобщо   не прилича на  по- милостив. На географската карта на България сякаш е закарфичена бележка "..

публикувано на 23.07.24 в 09:45

„Точно днес“ с най-важните теми и покана за концерт

Политическият пъзел в България става все по-труден, а шансовете за редовен кабинет клонят почти към нула. Има ли изход от създалата се ситуация и възможна ли е промяна, ако се стигне до поредни извънредни парламентарни избори? Политологът и университетски преподавател доцент Татяна Буруджиева с анализ по темата. Eвропейският парламент..

публикувано на 22.07.24 в 16:49

Еко понеделник с „Вход свободен“

Сдружение „BG Бъди активен“ стартира отворена покана за НПО организации, спортни клубове и образователни институции. Инициативата има за цел да насърчи организирането на почистващи събития и образователни беседи, във връзка с кампанията „НЕ на незаконните сметища“, с фокус върху водните пространства. Румяна Киризиева, разказва.  Очаквайте..

обновено на 22.07.24 в 09:45