Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

"Ден след ден" на 5 април

Предпазливото опипване на почвата след неокуражаващите резултати от изборите продължава. Днес лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов протегна ръка за преговори за съставяне на правителство към всички-включително към „Възраждане“ и към президента, но-най отчетливо към основните си конкуренти „Продължаваме промяната“ и „Демократична България“. Обща позиция на тяхната коалиция обаче, все още няма, след декларацията на ПП, че няма да подкрепят кабинет на ГЕРБ. По темата ще разговаряме със социолога Юлий Павлов.

На тъмната страна на гласуването ще се спрем с Марио Русинов от Организацията за честни избори. 150-те доброволци на ОЧИ са отчели серия нарушения на изборните правила в неделя, 2 април-едно от тях е гласуване от името на други избиратели в Сърница.

За необходимостта от действащ парламент ни напомня и прегласуваният днес от служебното правителство и отново изпратен към Народното събрание проектозакон за несъстоятелност на физическите лица. За нуждата от такъв регламент и за препоръките към предложения от правосъдното министерство проект ще говорим с Богомил Николов от асоциация „Активни потребители“.


БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Още от категорията

Последна неделя с август в „Шейкър“

Денят е добър за отзивчивост, съпричастност и благотворителност, препоръчва нумерологът Ели Маринова. Иначе, днес говорим за предстоящия месец септември. Засега ще ви споделя само това.....динамика. Очаквайте астробюлетина със Стефи Недевска. Ще разберете и кои са греховете ни, според зодиакалния знак? Говорим и за вътрешната..

обновено на 24.08.24 в 17:28

"Добро утро, ден!" с Петър Краевски

Един роман и още осем книги с поезия, афоризми, хумористични стихове и проза има в биографията си гостът ни тази седмица. Слушателите познават гласа му, чували са дори негово алтер его, чели са десетки негови текстове във вестник „Стършел“ и в различни литературни антологии. Познават го и поколения ученици от Английската гимназия, която е завършил,..

обновено на 23.08.24 в 15:30

Красиви посланици от Рая днес във "Вход свободен"

Наричат пеперудите "посланици от Рая" не само защото са невероятно магнетични  същества и се различават от останалите насекоми, но и защото в човешкият ум пеперудата винаги е била заобиколена с тайнствен ореол.  В славянските страни има обичай, да се гонят пеперудите от огъня, вярвайки, че това са душите на техни починали роднини.  Будистите се отнасят..

публикувано на 23.08.24 в 09:30

С горещите теми на лятото „Точно днес“

Лятото е в разгара си, а горещо се оказва не само на политическата сцена, но и в обществения живот. За проблемите и възможните решения ще говорим в утрото на 23 август, ето какво ще чуете във времето до 9.30 ч. Мисия възможна ли е нов служебен кабинет с премиер Димитър Главчев? Политологът и университетски преподавател доцент Иво Инджов..

обновено на 22.08.24 в 16:41

"Вход свободен" - водата е живот

Човешкият организъм се състои от 70 - 75 % вода. Чрез водата се транспортират хранителните вещаства до всяка клетка на тялото и пак чрез нея се отвеждат отпадъчните продукти след обмяната на вещаствата от клетките. Водата регулира телесната ни температура.  В последните години доста от нас се замислят за качеството на питейната вода. Снабдяваме..

обновено на 22.08.24 в 13:49