Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Анализи и прогнози в "Ден след ден" на Велики вторник

Снимка: iStock

Ден преди официалното първо заседание на 49-то НС коментираме изборните резултати и шансовете да се състави правителство в рамките на този парламент. Събеседници по темата са политологът доц. Милен Любенов и проф. Огнян Герджиков, бивш председател на НС и бивш служебен премиер.

Какво означава изтичането на над 50 доклада на американското разузнаване с гриф „секретно“ в Мрежата? До колко отговаря на истината твърдението там, че България е изразила готовност да предостави своите изтребители МиГ-29 на Украйна? Въпросите задаваме на проф. Румен Кънчев, бивш заместник-министър на отбраната и експерт по международна сигурност.

На Велики вторник поглед и към празничната трапеза в неделя. Ще има ли достатъчно българско агнешко месо на пазара на нормални цени? Доколко отговаря на истината информацията, че е засечено месо с произход Северна Македония, което се представя за българско? Питаме Симеон Караколев, съпредседател на Националната овцевъдна и козевъдна асоциация, а Антоанета Петричанска провери какви са цените по магазините в Пловдив.

Бъдете с нас до 17.00 ч.! Ще бъде интересно! 



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Още от категорията

На 23 май "Точно днес"

Четвъртък сутрин с темите от деня и преди Деня на българската азбука, просвета и култура и на славянската книжовност в програма "Точно днес" до 9.30 часа питаме: Как ще се решат натрупаните от години проблеми в градския транспорт на Пловдив? Отговор на този въпрос търсим от ресорния з ам.-кмет Савина Петкова, която подготви доклад за състоянието на..

обновено на 22.05.24 в 17:03

Образование и пътна безопасност "Ден след ден"

Дни преди 24 май стана ясно, че почти половината от учениците, които сега са в училище, няма да работят това, за което са учили. Това сочи последното проучване на Института за пазарна икономика (ИПИ), оповестено днес. С още данни ще чуем автора на изследването Зорница Славова . Ученици от пазарджишка гимназия проучват историята на 27-ми..

публикувано на 22.05.24 в 14:45

За даровете на природата във "Вход свободен"

Цветна на теми и емоции сряда ви обещаваме днес във "Вход свободен"!  В традиционния спор в ефира "За и против", с колегата Дора Башакова разглеждаме темата за алтернативните методи за лечение.  За устойчивото земеделие, за новите методи на отглеждане на култури в малки количества за семейството, за алелопатията и биодинамичното земеделие, разговаряме с..

публикувано на 22.05.24 в 09:30

„Точно днес“ за биоразнообразието и туризма

В утрото на 22 май поставяме акцент върху пациентите с автоимунни заболявания, минаваме през биоразнообразието в Родопите и цените на туристическите услуги в община Асеновград, за да стигнем до изложба рисунки на български художник, който повече от 20 години живее в САЩ и има собствена галерия. Ето и темите и събеседниците: Точно на 22 май..

публикувано на 21.05.24 в 16:57

На 21-ви май в „Ден след ден“

От празника, през зелените политики до Близкия изток са темите в изданието на „Ден след ден“ на 21-ви май. Специалният репортаж ще бъде от почти готовата за откриване археология на Източната порта в Пловдив. Пред Радио Пловдив екипът специалисти ще разкаже за усилията си да разкрие за публиката древните находки. В навечерието на..

публикувано на 21.05.24 в 14:45