Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Какво се случва „Точно днес“?

| обновено на 17.04.23 в 16:45

Ще покажат ли смирение и желание за конструктивен диалог новоизбраните депутати от 49-то Народно събрание или отиваме на нови избори? Това е основен въпрос в първия работен ден след празниците, ето какво ще чуете във времето до 9.30 часа:

Великден не успя да заглуши политическата криза, как тя ще се рефлектира върху финансите и ще стане ли държавният бюджет заложник на нея? Икономистът Георги Стоев ще бъде наш събеседник по темата.

Какви са шансовете за редовен кабинет след празниците? Политологът Иво Инджов с анализ на политическата ситуация.

Ще продължат ли българите да са свидетели на безпомощност от страна на народните представители или просветлението е близо? Журналистът Иван Тропанкев с отговори на основните въпроси.

В зона „Култура“ ще ни гостува Антон Баев, който точно днес ще представи най-новата си книга „Змията. 46 легенди за Сътворението“.

Преди всичко това обаче – „Добро утро, ден!“. В рубриката ни тази седмица ни гостува доктор Костадин Сотиров, председател на Сдружението на общопрактикуващите лекари в Пловдив. С него ни среща Елена Крушкова.




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Още от категорията

"Точно днес" на 3 юли

В сряда сутринта с лятно настроение и по актуалните теми. Фармацевти започват протестни действия заради новите правила, по които ще работят със Здравната каса, инициирани от Министерството на здравеопазването. В различни градове в страната, включително в Пазарджик, а птеките затварят за два часа и няма да работят с пациенти.  Протестът е организиран от..

обновено на 02.07.24 в 16:52

Вкусен и усмихнат следобед с "Вход свободен"

Днес в предаването ще Ви разкажем приказката на една прекрасна дама превърнала хобито си в професия и най-важното, реализирала една своя мечта. Ради Славчева е шоколатиер по призвание и по душа. Как да разберем кой шоколад е качествен и лесно се изработват шоколадови шедьоври, ще разберем минути след 13:30. В рубриката "Усмихнат коментар" попитахме..

публикувано на 02.07.24 в 09:30

Юлските посоки "Точно днес"

В първите дни на новия месец в програма „Точно днес“ поемаме по юлските посоки. И докато за едни те са белязани от летни почивки и жежко слънце, то за други тепърва започва тежката работа. След поредните предсрочни парламентарни избори дойде ред и на опитите за формиране на правителство. За политическите страсти, какви са очакванията за първия..

публикувано на 01.07.24 в 17:00

Юлски следобед с „Вход свободен“

На 1 юли отбелязваме Свети Врач, народен и църковен празник, посветен на светите братя безсребърници Козма и Дамян, ден на билкарите и лечителите. Да сте здрави и усмхнати през юли! В първия ден на новия месец, в рубриката „Орисници“, коментираме гореща тема с Дарина Иванова и Таня Лазарова.  С Михаела Дамянска от Младежки център –..

публикувано на 01.07.24 в 09:30

"Точно днес" изгрява юли

1 юли символно бележи летните дни, много от българите имат обичай да посрещат с музика - изгрева на слънцето. Паолина Комсалова разговаря с Анастасия Кирилова от НИМХ, за прогнозата на синоптиците за летния месец, в който ще има и горещници и много валежи. За програма Точно днес" началото на седмицата идва с новия патриарх на Българската православна..

обновено на 30.06.24 в 17:25