Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

По следите на времето... "Ден след ден"

След като бе постигнато съгласие за председател на 49-тия парламент, ще заработи ли ефективно Народното събрание? Какви са шансовете да имаме скоро правителство? Въпросите задаваме на политолога Теодор Славев от Българския институт за правни инициативи.

Проектът за водоснабдяването на Пловдив и региона с чиста вода от каскадата „Доспат – Въча“ става национален, 40 години след като бе стартиран. Това обяви служебният регионален министър Иван Шишков, след като се срещна с областния управител на Пловдив, кмета и директора на Българския ВиК холдинг. Каква ще бъде ползата за хората от промяната, ще чуем от репортажа на Антония Попова.

В присъствието на 2-ма служебни министри следобед бе даден старт на Европейския цифров иновационен хъб „Тракия“. За целите и амбициите на дигиталния проект ще ни разкаже Стоян Терзиев.

Как Брезово ще бори безработицата с помощта на Център за биоземеделие, животновъдство и пчеларство? Отговор дава нов проект на общината на стойност 200 000 евро, който ще се реализира съвместно с Аграрния университет. Репортажът по темата е на Яница Марова.

Елена Крушкова ще ни „заведе“ на шествието в Пловдив по случай 147-та годишнина от избухването на Априлското въстание, а Живка Танчева ще ни направи съпричастни на инициативите за 65-тия рожден ден на Езикова гимназия „Иван Вазов“.

Бъдете с нас до 17.00 ч. Ще бъде интересно! 



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Още от категорията

"Точно днес" - още от посоките на май

Месец май донесе новини, на които продължаваме да се учудваме и да търсим решения. Изборните дилеми оставяме за политиците, темите са здраве, история и книги, реколта и плодове.  За дълго продължение ще говорим в програма "Точно днес". Близо две години след потопа в Карловско все още няма намерен вариант държавата да отпусне средства, необходими за..

публикувано на 28.05.24 в 15:34

Управление под напрежение „Ден след ден“

В предаването „Ден след ден“ на 28-ми май очаквайте: Областния управител на Пловдив инж. Илия Зюмбилев за утрешния протест на карловските кметове срещу липсата на средства за възстановяване на щетите от наводнението преди две години Шофьора на „простреляния“ с въздушна пушка автобус снощи  в ж. р. „Тракия“ и представител на превозвача за..

публикувано на 28.05.24 в 14:31

С поглед към юни във „Вход свободен“

Говорим за изложбата „Спомни се“, която се открива на 1-ви юни в Капана. Датата не е избрана случайно. Гостува ни Марияна Милецова, автор на картините. Ден на детето в НЧ „"Проф. Кирил Дженев - 2018" Пловдив. Петя Маринова, секретар на читалището, разказва. Вторник е, ще отделим време и за рубриката „Предразсъдъци и следразсъдъци“, с..

публикувано на 28.05.24 в 09:30

За важните избори „Точно днес“

Второто утро на седмицата посрещаме с важнит етеми за Пловдив и страната, ето какво ще чуете във времето до 9.30 ч: Ще успее ли България безпрепятствено да премине към еврозоната и какъв опит може да вземе от Хърватия? Отговорите на тези въпроси търсим от икономическия анализатор и главен експерт в Българската търговско-промишлена палата..

публикувано на 27.05.24 в 16:42

Смирение и кризи в "Ден след ден"

За избора на Арсений за Сливенски митрополит и за протестите пред храма, които говорят за всичко останало, но не и за смирение, както и за това, което очаква Българската православна църква разговаряме с  историка, публицист и телевизонен водещ Горан Благоев.  За необходимостта от кризисни центрове за помощ при домашно насилие  е репортажът на Радостина..

публикувано на 27.05.24 в 14:55