Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

С кръгови движения, но напред - "Точно днес"

Политическият процес започна да набира скорост. Засега. От заявките за добронамереност и взаимни отстъпки до бъдещото управление територията е осеяна с мини, между които основните политически играчи дотук лавират успешно.

Къде свършват компромисите – до решенията за бъдещо парламентарно мнозинство и сформирането на Кабинет или  цената, която партиите трябва да платят, ще бъде непосилна за тях – отговор очакваме от политолога Цветанка Андреева.

За стартиралите консултации при президента Румен Радев с  първите политически сили и заявките за отговорно поведение към важните за обществото законопроекти -  събеседник  - депутатът от ПП – Пловдив област Стою Стоев .

„Белите петна в бизнеса“  като възможност за развитието му, връзките между стратегическите избори, тактическите решения и методите на работа  за постигане на желани бизнес резултати – проф. д-р Евгени Станимиров – ректор на Икономически университет – Варна и заместник-председател на УС на Съюза на икономистите в България  представя своята нова  книга в Аграрния университет.

Първото в България Гугъл референтно училище – ЕГ „Иван Вазов“ Пловдив – с амбиции до две години всички паралелки да се обучават по модела 1 към 1, което е изцяло без учебници, а само на лаптопи, таблети и компютри.

Живка Танчева разговаря с директора на Руската гимназия Вихра Ерамян на прага на на 65-та годишнина от основаването на училището и срещата на поколенията  на 13 май.

За първи път фирми от Тракия икономическа зона участват в изложението на професионалното образование „Дни на професиите“, организирано от екипа на „Кариерно ориентиране“ към ОДК – Пловдив. Какви са възможностите за получаване на професионално образование след седми клас и мотивацията на фирмите да се включат в инициативата – събеседник – Катя Стайкова – изпълнителен директор на Клъстер Тракия икономическа зона.

Във времето за култура след 9.00 в навечерието на Международния ден на книгата и авторското право – интервю с Десислава Алексиева – председател на УС на Асоциация „Българска книга“  -  разговор за предпочитанията на българските читатели и умението за ориентация в морето от литературни текстове.

„Добро утро, Ден“ в петък оставаме в компанията на д-р Костадин Сотиров – председател на Сдружението на Общопрактикуващите лекари в Пловдив.




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Още от категорията

"Точно днес" на 3 юли

В сряда сутринта с лятно настроение и по актуалните теми. Фармацевти започват протестни действия заради новите правила, по които ще работят със Здравната каса, инициирани от Министерството на здравеопазването. В различни градове в страната, включително в Пазарджик, а птеките затварят за два часа и няма да работят с пациенти.  Протестът е организиран от..

обновено на 02.07.24 в 16:52

Вкусен и усмихнат следобед с "Вход свободен"

Днес в предаването ще Ви разкажем приказката на една прекрасна дама превърнала хобито си в професия и най-важното, реализирала една своя мечта. Ради Славчева е шоколатиер по призвание и по душа. Как да разберем кой шоколад е качествен и лесно се изработват шоколадови шедьоври, ще разберем минути след 13:30. В рубриката "Усмихнат коментар" попитахме..

публикувано на 02.07.24 в 09:30

Юлските посоки "Точно днес"

В първите дни на новия месец в програма „Точно днес“ поемаме по юлските посоки. И докато за едни те са белязани от летни почивки и жежко слънце, то за други тепърва започва тежката работа. След поредните предсрочни парламентарни избори дойде ред и на опитите за формиране на правителство. За политическите страсти, какви са очакванията за първия..

публикувано на 01.07.24 в 17:00

Юлски следобед с „Вход свободен“

На 1 юли отбелязваме Свети Врач, народен и църковен празник, посветен на светите братя безсребърници Козма и Дамян, ден на билкарите и лечителите. Да сте здрави и усмхнати през юли! В първия ден на новия месец, в рубриката „Орисници“, коментираме гореща тема с Дарина Иванова и Таня Лазарова.  С Михаела Дамянска от Младежки център –..

публикувано на 01.07.24 в 09:30

"Точно днес" изгрява юли

1 юли символно бележи летните дни, много от българите имат обичай да посрещат с музика - изгрева на слънцето. Паолина Комсалова разговаря с Анастасия Кирилова от НИМХ, за прогнозата на синоптиците за летния месец, в който ще има и горещници и много валежи. За програма Точно днес" началото на седмицата идва с новия патриарх на Българската православна..

обновено на 30.06.24 в 17:25