Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Тактеческо реми на стадиона в Овче купел

Славия и Ботев (Пловдив) не успяха да си отбележат попадения и по този начин поделиха точките след сблъсъка си от 27-ия кръг на efbet Лига.

Със спечелената точка Славия остава на 7-ма позиция и е само на една от 6-ия Локо (Пд). "Канарчетата" пък заемат 10-то място и със своите 29 точки са далеч от опасната зона.

Под проливния дъжд над София домакините имаха териториално предимство. Още в петата минута Емил Стоев беше изведен в наказателното поле на гостите, но Хидайет Ханкич спаси вратата си от попадение. Броени секунди по-късно Кристиан Добрев засече центриране, но прати топката право в стража на пловдивчани.

В десетата минута Тони Тасев шутира от пряк свободен удар, но изпрати топката над вратата на Ботев.

Пет минути след това Антоан Бароан направи голям пропуск, след като получи топката в наказателното поле след пас отдясно на Абдулайе Траоре, но прати топката встрани от вратата. Славия отвърна с неточен удар на Добрев. 

По-добрата игра на "белите" продължи, като в 39-ата минута Добрев проби отдясно и пусна пас към Галин Иванов, но неговият изстрел мина над вратата на Ханкич. 

До края на първата част голове не паднаха и така двата отбора се прибраха на почивка при резултат 0:0. 

Славия започна по-добре второто полувреме, като пет минути след началото му Галин Иванов нахлу на рейд в наказателното поле и стреля с десния крак, но топката премина покрай вратата. 

След час игра Дилан Мертенс получи шанс да шутира от границата на наказателното поле, но Светослав Вуцов внимаваше и спаси коварния изстрел на бранителя. 

В 68-ата минута Славия бе близо до гол, но нито Тони Тасев, нито Емил Стоев успяха да засекат остро подаване във вратарското поле на Кристиан Добрев и защитник на пловдивчани изчисти. 

Петнадесет минути преди края на редовното време шут на Людовик Соарес от пряк свободен удар мина над напречната греда. 

Ботев Пловдив стигна до най-добрата си възможност в 81-ата минута, когато Абдулайе Траоре бе изведен един на един с Натан Гасама. Играчът на Ботев преодоля бранителя на Славия, но последвалият удар бе спасен от Вуцов. 

Последните минути бяха по-силни за гостите, които създадоха някои интересни положения, с които обаче вратарят на Славия се справи. В продължението изстрел на Галин Иванов се отби от защитник на Ботев, но последвалият ъглов удар не доведе до опасност пред вратата на "канарчетата". 

В следващия кръг Славия ще гостува на Септември, като мачът на Националния стадион „Васил Левски“ е в петък, 28 април. Ботев Пловдив пък приема Левски на стадион „Христо Ботев“ под тепетата ден по-късно.






Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Още от категорията
БФС

Насрочиха "Вечното дерби" за 19 октомври

Дербито между Левски и ЦСКА ще се играе на 19 октомври от 15:45 часа на националния стадион „Васил Левски“. СТК на БФС утвърди програмата за още четири кръга от Първа лига. Както е известно, Вечното дерби трябваше да се състои на 14-и септември, но на тази дата стадион "Васил Левски" бе ангажиран за концерта на Андреа Бочели. СТК реши да размени осми с..

публикувано на 01.10.24 в 12:27

"Ботев" уреди контрола с "Крумовград"

"Ботев" (Пловдив) и "Крумовград" ще изиграят приятелски мач в предстоящата пауза за националните отбори в началото на следващия месец. Контролата между двата тима ще се състои на 12 октомври (събота) от 17:00 часа на футболен комплекс „Никола Щерев — Старика“ и ще бъде открита за привърженици. По-рано през сезона двата тима се срещнаха в шампионата,..

публикувано на 30.09.24 в 13:52

"Лудогорец" отново е на върха на Първа лига

Шампионът "Лудогорец" постигна очаквана победа с 2:0 при гостуването си на "Ботев" (Враца) в мач от 10-ия кръг на Първа лига. Визитата на "орлите" бе съвсем символична, тъй като мачът се игра на техния стадион "Хювефарма Арена" в Разград. Срещата бе дебют за новия старши треньор на шампионите Игор Йовичевич. В 24-та минута изстрел на Руан Секо с..

публикувано на 30.09.24 в 11:40
Героят Алекса Мараш

Резервата Мараш донесе 1:0 на "Ботев" срещу ЦСКА 1948

"Ботев" (Пловдив) изтръгна победата над ЦСКА 1948 в среща от 10 кръг на Първалига.  В мач с много малко положения в Бистрица, "канарчетата" стигнаха до един гол в заключителните минути и победа с 1:0. Попадението бе първо в шампионата да смяната Алекса Мараш; Двубоят премина под непрестанен вятър в полите на Витоша. Първата и единствена опасност за..

публикувано на 29.09.24 в 18:38
K3 ULTRA за шести път по планинските маршрути край Златоград

Шестото издание на K3 ULTRA премина при уникален интерес

Над 1300 бегачи от 15 държави от Европа, Африка, Азия и Америка се състезаваха в шестото издание на ултрамаратон K3 Ultra край Златоград.   Ултрамаратонът се проведе в шест дистанции - 13, 23, 43, 63 и 85 км и Geops Profi (20 км). Новост за тази година е екстремното трасе Geops Profi, което преминава през 8 пирамиди по българо-гръцката граница. Всички..

публикувано на 29.09.24 в 14:30