Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Пловдив като Манхатън "Ден след ден"

Днешният ден само препотвърди дълбоките разломи в политическото управление на Пловдив. Кметът от ГЕРБ Здравко Димитров не присъства на сесията на Общинския съвет, на която групата на ГЕРБ бламира важни управленския предложения, свързани с големи проекти и значителен финансов ресурс.

Съветниците от "Демократична България" поискаха оставката на кмета Димитров и юристите на общината заради загубата на Панаира.

Темата и днес намери отзвук в Парламента – депутати от БСП обвиниха кметовете на Пловдив и Варна, че са сключили една от най – скъпите сделки в мандата си. Цената на казуса "Дупката-Панаира" е по- скъпа от квадратен метър в Манхатън, изчислиха от БСП. И призоваха Бойко Борисов "да си каже“. Пак в Парламента лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов обяви, че ГЕРБ няма вина, че Георги Гергов е придобил панаира.

Работата на Общинския съвет в Пловдив проследява в репортажа си Антония Попова.

Ще чуем и коментарите от Народното събрание на депутатите от БСП Борислав Гуцанов и Иван Петков- Бебето, както и на Бойко Борисов от ГЕРБ.

И още:

Тежки лидерски комплекси или личностни дефицити са причина за перманентната политическа криза у нас? Как влияе тя на обществото? Психодинамиката на отношенията ГЕРБ-СДС и ПП-ДБ ще проследим с психиатъра д-р Веселин Герев.

Бюджетът на служебното правителство не получи одобрението на Съвета за тристранно сътрудничество. Работодателите и синдикатите се опълчиха срещу прекомерния дефицит от 6,4 процента, който ще доведе до сериозно задлъжняване на страната ни с допълнителни 13,7 милиарда лева тази година. За план-сметката на държавата ще говорим с доц. Виктор Йоцов, председател на Научния съвет на Института за икономически изследвания при БАН и преподавател в Катедра „Финанси“ в УНСС.

Как МВР ще осигури реда в Пловдив тази събота, когато ще се играе мачът Левски - Ботев (Пловдив) и официално ще се открие затворения от 10 години "Колеж"? Мерките за сигурност ще обобщи Стоян Терзиев.

В Пловдив ученици от четири държави показват как се прави бизнес. За 26-ото издание на форума „Млад предприемач“ е репортажът на Яница Марова.

Започваме след новините в 15 и сме заедно до 17 часа. Слушайте ни!



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Още от категорията

"Вход свободен" в началото на горещниците

Средата на юли отколе има една емблематична тридневка, която народът съответно нарича горещници. Днес е само първият ден от нажежената тройка, но лек намек за облекчение се задава чак в края на седмицата. Всъщност ненапразно 15 юли се счита за начало на отпускарския бум. Населението масово и интензивно се изнася към морета и балкани, а една голяма част,..

публикувано на 15.07.24 в 09:40

Горещници по различни скали "Точно днес"

Горещо е. Седмицата започва с ново предупреждение за температури над 40 градуса, пожарите нагорещиха земята още, а на обществения хоризонт няма лятна ваканция за политическите скандали. Следим ситуацията в Средногорието, където четири дни продължи битката с мигриращите във всички посоки пламъци. Ще включим в предаването с най- актуална информация..

публикувано на 14.07.24 в 18:52
Николай Пеев

Клуб "Неделя"- приказки от бъдещето

Днес в Клуб "Неделя" ще ви срещнем с младия писател фантаст Николай Пеев. Той ще представи своята нова книга "Пепеляшка: окабелена".  Ще поговорим за приказките от бъдещето и  дали докато сънуваме мечти в настоящето , има опасност да се събудим в  кошмара на фантастична реалност. За литературата и нейните различни проявления и за  неутолимото..

публикувано на 14.07.24 в 12:20

Неделно с „Шейкър“

В съвместната ни рубрика с Елена Шахънска коментираме темата за чувствителността. Кое ни прави безчувствени? Как да възвърнем чувствителността си, оставайки заземени? С холистичния психолог Дорина Ташева говорим за психо-ароматерапевтичните карти и етеричните масла. Наш задочен гост е и д-р Емилия Караславова. Как скока в шумановия..

публикувано на 13.07.24 в 16:05

За фотографията с любов днес във "Вход свободен"

На 12 юли църквата почита Света Вероника. Имен ден празнуват Вероника, Верка, Вера. Света Вероника се приема за закрилница на фотографията. По този повод честитим празника на всички именници и оставаме на линия в следобедните часове.  За фотографията с любов говорим днес във 'Вход свободен"! Възникнала през 19 век, фотографията е резултат от няколко..

публикувано на 12.07.24 в 09:30