Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Локомотив спечели с 3:1 срещу Спартак (Вн) и остана в Топ 6

Локомотив (Пловдив) се върна към победния ход и продължи борбата си за място в първата шестица след края на редовния сезон. 

Локомотив  влезе по-добре в мача. В 3-ата минута Петър Витанов стреля от движение, а топката се спря в ръката на Роберто Хименес. Главният съдия Ивайло Ненков не уважи претенциите на „черно-белите“ за дузпа. Последва обаче намеса на ВАР. След дълъг преглед, продължил около три минути, реферът посочи бялата точка. С изпълнението се нагърби Джовани, който прати Иван Дичевски в обратния ъгъл.

Варненци бързо се опитваха да възстановят равенството. В 11-ата минута Денис Баланюк беше изведен с хубав пас в коридор. Той се озова сам срещу вратаря Динко Хоркаш, но Георги Каракашев изби в последния момент със страхотен шпагат.

Секунди по-късни Ивей Ромееш имаше свободно пространство. Той напредна и стреля мощно от границата на наказателното поле, но над напречната греда.

Локомотив Пловдив имаше чудесна възможност да вкара втори гол в 15-ата минута. Димитър Илиев разигра с Джовани, след което капитанът на Локо Пд се опита да прехвърли технично Дичевски. Стори го, но топката тупна до лявата греда и напусна очертанията на терена.

Последва нова опасност пред вратата на Спартак Варна, когато Матеус да Силва подаде към Бубакар Дион, който стреля, но топката премина встрани от десния страничен стълб на вратата на Дичевски.

В 33-ата минута Джовани нахлу в наказателното поле на „соколите“. Той се строполи на земята и поиска дузпа. Ненков прецени, че няма нарушаване на правилата.

Осем минути по-късно Спартак Варна организира стойностна контраатака. Ивееш Ромей овладя и даде страхотен извеждащ пас към Баланюк. Украинецът се озова сам срещу Хоркаш. Тръгна да го залъгва, но топката му избяга, след което защитник на Локомотив изчисти топката.

Спартак Варна успя да изравни резултата в 44-ата минута. Виктор Митев овладя и центрира в наказателното поле, където Луан да Силва, който играе под наем във варненци от Локомотив, изскочи зад защитата и с глава не остави шансове на Хоркаш. Останаха съмнения за засада, но дебютантът Хорхе Сегура я покриваше.

В добавеното време на първата част Баланюк пробва тежък шут от средна дистанция. Топката беше насочена в центъра на вратата и Хоркаш успя да улови.

В 48-ата минута Евандро опита да изненада Хоркаш с изстрел от сериозна дистанция, но над вратата.

Десетина минути по-късно гостите направиха непростим пропуск. Ивей Ромееш и Иван Йорданов разиграха добре отдясно. Йорданов стигна до топката точно пред аутлинията и центрира във вратарското поле. Там непокрит беше оставен Баланюк, който не уцели вратата от няколко метра.

В 64-тата минута вратарят на Спартак направи много важно спасяване. Джовани центрира от пряк свободен удар. Пламен Димов отклони топката към собствената си врата и за малко да си вкара автогол. Дичевски обаче реагира навреме и спаси.

Веднага след това Лерой Микелс овладя в наказателното поле на Локо Пд. Той опита да завърши с мощен удар, но не намери очертанията на вратата.

Локомотив Пловдив успя отново да излезе напред в резултата в 68-ата минута. Джовани подаде късо към Денислав Александров, който центрира на първа греда. Там с глава отклони Матеус да Силва, а Мартин Паскалев отблизо не пропусна да вкара топката във вратата на Дичевски.

Спартак Варна остана с човек по-малко на терена в 73-ата минута. Пламен Димов беше изгонен с директен червен картон. Той не прецени добре траекторията на топката и беше принуден да фаулира откъсващия се Джовани. Ивайло Ненков първо показа жълт картон, но след намеса на ВАР капитанът беше изгонен като последен в отбраната.

В четвъртата минута на добавеното време на двубоя Петър Андреев бе изведен сам срещу Дичевски, но вратарят на Спартак Варна успя да спаси.

Все пак Локомотив Пловдив вкара трети гол дълбоко в добавеното време на мача, когато Денислав Александров изведе Димитър Илиев на много добра позиция в наказателното поле и той не пропусна да вкара за крайното 3:1.

С тази победа Локомотив Пловдив се завърна на шесто място в класирането с 46 точки, като има една повече от седмия Славия. Спартак Варна продължава да е последен с 16 точки.




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Още от категорията
Севдалин Маринов

Севдалин Маринов - повелителят на категория до 52 кг

Легендарният ни щангист Севдалин Маринов е роден на 11.06.1968 г. в град Асеновград На 18 септември 1988 г. става олимпийски шампион в Сеул в категория 52 кг с рекорди от 120 кг в изхвърлянето и 270 в двубоя. Там Маринов става един от тримата най-млади български олимпийски шампиони в щангите (на 20 години 3 месеца и 7 дни).  Маринов е трикратен..

публикувано на 21.07.24 в 09:38
Локо с успешно начало на сезона

Локо стартира сезона с 1:0 над "Арда"

Локомотив (Пловдив) победи Арда с 1:0 в мач от откриващия кръг на Първа лига. На "Лаута" единственото попадение в двубоя отбеляза халфът Ефе Али в 41-та минута. В добавеното време на първата част Али и нападателят на гостите Тонислав Йорданов бяха изгонени след сдърпване. Минути преди това изравнителен гол на Йорданов бе отменен заради засада. През..

публикувано на 20.07.24 в 22:38
Мартин Нанчев

Мартин Нанчев е пети в света на едноместно кану 1000 м

Мартин Нанчев е пети в света на едноместно кану 1000 м при юношите. Роденият през 2006 г. български кануист завърши на пета позиция във Финал "А" на Световното първенство по кану-каяк за младежи до 23 г., юноши и девойки в Пловдив. Златото спечели Матеус Нунес (Бразилия), среброто - Ксюбиао Жонг (Китай), а бронзът - Милан Гяни (Унгария). България..

публикувано на 20.07.24 в 15:57
Дария Павлюк

Пето, шесто и осмо място за българите на СП в Пловдив

Три български лодки извоюваха призови класирания от първата сесия с финали на Световното първенство по кану-каяк за младежи до 23 г., юноши и девойки в Пловдив. Дария Павлюк е пета в света на едноместно кану 1000 м при девойките. Тя записа най-предното българско класиране до момента. След първите 250 м се движеше на позиция за медал, а в заключителните..

публикувано на 19.07.24 в 17:34
Петър Лесов

Петър Лесов е най-младият ни олимпийски шампион

Легендарният ни боксьор Петър Лесов е р оден на 12.09.1960 година в град Раковски. На втори август 1980 година, когато е на 19 години 11 месеца и 20 дни, извоюва титлата по бокс на Олимпийските игри в Москвав категория до 51 кг. Така става най-младият олимпийски шампион между българите. Той е двукратен европейски първенец за мъже, шампион от Първото..

публикувано на 19.07.24 в 14:03