Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

По спиралата на не/възможните опции „Точно днес“

| обновено на 04.05.23 в 16:54
Снимка: Димитра Лефтерова

С всеки изминал ден опцията редовен кабинет в България изглежда все по-невъзможна. Консултациите, които ГЕРБ-СДС провежда продължават, но резултат засега няма. Възможен ли е обрат? Това питаме в последното работно утро на седмицата, ето какво ще чуете:

Политически пасианси и срещи. Какви са шансовете за излизане от политическата криза? Политологът Страхил Делийски ще бъде наш събеседник по темата.

Отзвук извън граница на политическите процеси у нас. Как гледат европейските партньори на България днес? Евродепутатът Андрей Ковачев с външия поглед на случващото се у нас.

И още теми в утрото „Точно днес“:

Има ли все още напрежение сред жителите на Баня заради Териториалната програма на града, която ще бъде представена официално в петък от експерти на Националния институт за недвижимо културно наследство? Кметът на Баня Стамен Гешев ще бъде наш събеседник.

И на прага на поредната порция дълги почивни дни – работят ли празниците в полза на хотелиерите? Това ще научим от Георги Пампоров, председател на УС на Съюза на родопските хотелиери и ресторантьори.

В зона „Култура“ ще ви заведем до Пловдивския куклен театър, където ще се състои премиерата на детския спектакъл „Необикновената принцеса“. Повече за различната принцеса ще научим от репортажа на Яница Марова.

Преди всичко това – „Добро утро, ден!“. В рубриката ни тази седмица гостува професор Емилия Константинова, преподавател в АМТИИ-Пловдив.




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Още от категорията

Парещи стъпки в лятото - "Точно днес"

Пикови стойности на климатичната и политическа жега! Седмицата започна, но и свършва с безпощадната прогноза  да стане и по-топло. И понеже все още цялото лято е пред нас, „Точно днес“ са горещи и темите до 9.30, а посоките за прохлада ще очертаем с поезия, с балетна класика и с дебелите сенки на планински била. След вчера ДПС изгуби окончателно..

публикувано на 11.07.24 в 16:39
Душан Керкез и Ивелин Попов

Слушайте мача "Ботев" - "Марибор" по Радио Пловдив

"Ботев" (Пловдив) ще се изправи срещу словенския "Марибор" в мач от първия квалификационен кръг на Лига Европа. Двубоят на стадион "Христо Ботев" е от 21:00 часа тази вечер и ще бъде предаван пряко по Радио Пловдив. "Канарчетата" си извоюваха правото да участват във втория по сила европейски клубен турнир, след като спечелиха Купата на България. Сега..

обновено на 11.07.24 в 16:14

Здравословен баланс с „Вход свободен“

Днес говорим за уебинара „Здравословен баланс между професионалния и личния живот“, част от инициативата "Ден на спорта в училище", на сдружение „БГ Бъди активен“. Тази година инициативата отбелязва 10 години. След 14 часа, очаквайте повече информация. Румяна Киризиева е наш събеседник.  Рубриката „Предразсъдъци и следразсъдъци“ очаквайте,..

публикувано на 11.07.24 в 09:30

"Точно днес" на 11 юли

В четвъртък сутрин с актуалното от деня и анализите на важните събития. До 9.30 и преди жегата да ни превземе - теми и събеседници: - Докъде стигна  почистването на река Марица, питаме отговорникът на обекта лесовъд Николай Талигаджиев от фирмата изпълнител.  -За политическите неизвестни и кризи, за не/възможните решения и има ли шанс изобщо да се..

публикувано на 10.07.24 в 16:51

Улично изкуство и кулинария днес във "Вход свободен"

Днес в предаването споделяме усмивки, добро настроение и чаша студена лимонада :))) и Ви призоваваме да останете с нас в горещия следобед.  Като начало ще Ви отведем към село Марково, съвсем близо до Пловдив, за да поканим всички деца на "Кулинарен клас с шеф Дидо".  Творческата работилница ще се проведе в читалище "Алеко Константинов", този петък...

публикувано на 10.07.24 в 09:30