Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Общество на прицел „Ден след ден“

17 души бяха убити в Сърбия само за два дни. В сряда 13-годишно момче откри стрелба в училище в центъра на Белград и отне живота на осем деца и един охранител. 48 часа по – късно при стрелба на около 50 километра от столицата мъж на 21 години уби осем души и рани най-малко 13. Трагедията се разигра край град Младеновац.

Защо деца убиват деца? За нарушеното общуване между хората и пика на тревожните разстрайства ще разговаряме с Калин Гайтанджиев, психолог на свободна практика и училищен психолог. С него ще коментираме и как кризите, високите цени, несигурността в съвремието ни и неясното бъдеще се отразяват върху психичното ни здраве.

Какви са шансовете Пловдивският панаир да получи статут на паметник на културата и колко дълго би продължила тази процедура? Защитеният статут ще спре ли събарянето на палатите на Изложението и изникването на жилищни сгради на тяхно място? Търсим експертния коментар на арх. Красимир Тодоров, бивш директор на Националния институт за недвижимо културно наследство.

Поредна група мигранти бе спряна на магистрала "Тракия" край пазарджишкото село Калугерово днес по обед. Емил Костов обобщава случаите на нелегален трафик по основното трасе у нас през последните месеци. 

И още:

На 5 май отбелязваме Международния ден на акушерките. Повод за срещата ни в ефир с доц. Милена Сандева, ръководител катедра по акушерски грижи в Медицинския университет в Пловдив.

Стоян Терзиев ни разказва за инициативата „Книги и занаяти“, която започва на 11 май в Пловдив и ще продължи през целия месец юни.

Кметът на Златоград Мирослав Янчев лично ще ни покани на тридневния Празник на Чевермето, чрез който градът на Дельо хайдутин възкресява не само кулинарното вълшебство на местните майстори, но и традициите, културата и неповторимия фолклор на Родопите. 

Слушайте ни и този следобед след новините в 15 до 17 часа!


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Галерия

Още от категорията

Ранно утро с "Шейкър"

Неделното утро споделяме заедно, с надежда за полезно и приятно време до 10! Срещаме ви с интересни теми, и събеседници чието мнение се надяваме да внесе повече яснота и отговор на въпросите. "Как да преодолеем симптомите при менопауза с помощта на природни средстра" е книга, която дава отговор и решения на много въпроси и проблеми! Много жени..

публикувано на 15.06.24 в 16:05

Спирки по пътя "Ден след ден"

Безкрайното търпение ражда мълниеносни резултати. Пловдивчани, заредете се с олимпийско търпение поне до Коледа! По обед утре се спира движението по Бетонния мост за ремонт, който ще продължи шест месеца.  Утре е събота, лято е и движението е по-ограничено  – така кметът Костадин Димитров мотивира решението на общината. Той дори се превърна в..

публикувано на 14.06.24 в 14:39

Силен петък с „Вход свободен“

Днес говорим с най-силния българин, полицаят Мариян Димитров от Пловдив, който ще се опита да постави нов рекорд, като издърпа три закачени един за друг локомотива, с общо тегло 250 тона, със собсвени сили. Събитието е тази събота, 15 юни, от 11.30 на Интермодален терминал, село Златитрап. Очаква ни и ефирна среща с Марина Иванова, автор на..

обновено на 14.06.24 в 09:33

Юнски решения - "Точно днес"

Отново в политическия дневен ред е съставянето на правителство. Спечелилите изборите ГЕРБ обявиха, че искат експертен кабинет. Остава евроатлантическите партии да заявят подкрепа и преди лятната ваканция да се сформира новото управление. За нагласите говорим със социолога доц. Алексей Пампоров . Елена Крушкова разговаря с д-р Александър Симидчиев , за..

обновено на 13.06.24 в 17:01

"Ден след ден" на 13 юни

Лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов даде отговор на част от въпросите около съставянето на правителство след изборните резултати-той няма да е премиер, но позицията трябва да заеме човек от партията, търси се експертен формат, но основните позиции да заемат хора от ГЕРБ. Започват разговори с останалите партии в парламента. Анализаторът Кузман Илиев,..

публикувано на 13.06.24 в 14:31