Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

"Ден след ден" на 9 май

След като президентът Радев реши на 15 май да връчи на ГЕРБ-СДС мандата за съставяне на правителство, от ГЕРБ обявиха, че утре ще представят своя кандидат за премиер. Бойко Борисов покани ПП-ДБ да участват в програмно правителство. С политолога проф. Тодор Танев ще говорим за шансовете първият мандат да донесе работещ кабинет.

Скандална реплика във Фейсбук на Деница Чингарова, бивш председател на общинската избирателна комисия на Пловдив, ни връща към местните избори от 2015 година. Чингарова твърди, че под натиск и заплаха към децата си е била принудена да фалшифицира изборите в полза на избрания тогава за кмет Иван Тотев, както и на районните кметове Димитър Колев и Костадин Димитров. От своя страна Тотев обяви, че ще съди Чингарова за клевета.

Заместник-главният прокурор Борислав Сарафов реагира неочаквано остро на обясненията на своя шеф Иван Гешев за взрива край колата му на 1 май. Защо главният прокурор мълча цяла седмица, пита в позицията си до БТА Сарафов и декларира отказ да носи отговорност за чужди грехове. Според Сарафов не само той, но и мнозина негови колеги искат прокуратурата да излезе от политическия терен и да се върне в естествената си среда. Има ли наистина пропукване в единството на държавните обвинители, които защитиха с митинги своя ръководител-това ще попитаме Иван Брегов, правен експерт от Института за пазарна икономика.




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Още от категорията

Спортни и спорни състезания "Точно днес"

Олимпиада 2024 е знакът, с който денят 26 юли ще се запише за историята. Париж събира световния спортен и политически елит, припомнят се послания, изчисляват се шансове за победи и за рекорди, припомнят се символи отпреди векове и се четат днес. Ще ги припомним и сравним със съвремието и в един от сутрешните ни разговори -  с доц.   д-р  Боряна Ангелова-..

публикувано на 25.07.24 в 16:49

"Добро утро, ден!" с Веселин Койчев

Джазмузикантът Веселин Койчев е възпитаник на Академията за музикално и танцово изкуство в Пловдив, а професионалният му и творчески път е свързан със зората на джаза в България. Още през 1982 г. основава дуото „Джаз линия“ с баскитариста Дочо Панов, към което впоследствие се присъединяват Теодосий Спасов, Радул Начков и Йълдъз Ибрахимова...

обновено на 25.07.24 в 15:39

"Вход свободен" - забавления и позитивен спор

Лятото е време за забавления на открито, за срещи с приятели! Въпреки горещините, в Пловдив се радваме на възможности за случване на най - различни забавления сред природата! Да, в нашия град все още можем да се откъснем от стреса на ежедневието, попадайки в истинска природна среда, без да напускаме очертанията на града. Това може да се случи като посетим..

публикувано на 25.07.24 в 09:30

"Точно днес" с темите на 25 юли

Започваме утрото на 25 юли с темите на деня. В програма „Точно днес“ се потапяме в недотам дълбоките води на язовир „Пясъчник“, който пресъхва. За проблема, рисковете, които крие и какво е състоянието на останалите водоеми в района говорим с Васил Узунов, директор на Басейнова дирекция „Източнобеломорски район“.  И от там се пренасяме към..

публикувано на 24.07.24 в 16:51

Сезони, цели и танци с „Вход свободен“

Заедно сме до 15 часа. Ще си говорим за танци в рубриката „За и против“. За рода и сезоните, разказва Аида Марковска, накратко.  За самоанализа, по отношение постигането на целите, ще ни обясни Милена Милева, учител по йога. Днешният 24 юли е Ден на радостта – радостта от простите неща. Той се отбелязва официално от 1981 година. Честит..

обновено на 24.07.24 в 09:41