Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Президентът връчва мандат на ГЕРБ-СДС, те имат срещи с БСП, ДПС и ИТН

| обновено на 15.05.23 в 09:44

Президентът Румен Радев ще връчи днес първия проучвателен мандат за съставяне на правителство на кандидата за министър-председател, посочен от най-голямата по численост парламентарна група в 49-ото Народно събрание - тази на ГЕРБ-СДС.

Най-голямата парламентарно представена политическа сила номинира еврокомисаря Мария Габриел за кандидат за премиер. Очаква се именно тя да получи и първия проучвателен мандат за съставяне на правителство.

Днес се очаква ГЕРБ-СДС да проведе срещи с БСП, ДПС и ИТН. Кандидатът за премиер Мария Габриел обяви, че разговорите ще продължат с цел съставяне на експертно правителство със срок на действие една година на основа на приоритети.

В срещите ще участват и заместник-председателят на ГЕРБ Томислав Дончев, председателят на Парламентарната група Десислава Атанасова и заместник-председателят на ПГ на ГЕРБ-СДС и председател на СДС Румен Христов.

Срещата с БСП е от 9,30 ч, с ДПС – от 11 и с Има такъв народ от 12,30.


По публикацията работи: Стоян Терзиев


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Още от категорията

Пловдив се включва в световния Поход за свобода

Пловдив ще се включи в глобалния Поход за Свобода, който се провежда на 19 октомври у нас и по цял свят. Организаторите от А21 съобщиха, че десетото юбилейно издание на най-мащабната глобална кампания срещу трафика на хора, Поход за Свобода, ще обедини десетки хиляди хора, които ще вървят в името на свободата.  Събитието се провежда под..

обновено на 19.10.24 в 08:25

"Дни на кариерата" събира млади специалисти в Панаира

Дни на кариерата - ИТ, Комуникации и Аутсорсинг 2024,след София  днес от 10 до 16 часа гостуват в Международния пловдивски панаир.  Организаторите призовават младите хора да разберат кои компании търсят специалисти с тяхната компетентност.  „Направи следващата стъпка в кариерата си днес!“, пишат от „Джоб Тайгър“. Те предвиждат срещи с работодатели..

публикувано на 19.10.24 в 08:24

Проф. Мария Токмакова от УМБАЛ „Св. Георги“ - Пловдив е "Лекар на годината"

Проф. Мария Токмакова е носител на приза „Лекар на годината – 2024“. Отличието беше връчено на проф. Токмакова от д-р Николай Брънзалов, председател на Българския лекарски съюз по време на официална церемония в Националния исторически музей. Проф. Токмакова е началник на отделение към Кардиологична клиника в УМБАЛ „Св. Георги“ - Пловдив и..

публикувано на 18.10.24 в 21:51

Започна консервацията на археологията под Бетонния мост

Инвестиционният проект за модернизация на жп линиите, контактната мрежа и системите за сигнализация и телекомуникации  на Централна гара Пловдив може да продължи, след консервация и реставрация на археологията, открита на място. Националният институт за недвижимо културно наследство е изпратил съгласувателно писмо и консервацията вече е започнала...

обновено на 18.10.24 в 16:51

ВКС оневини окончателно д-р Димитров за убийството на Жоро Плъха

Върховният касационен съд окончателно потвърди оправдателната присъда на д-р Иван Димитров за убийството на Жоро Джевизов, известен с прозвището Плъха. Присъдата идва 6 години след инцидента, при който лекарят застреля Жоро Джевизов, влезнал да краде в имота му. Последното дело е образувано по касационен протест и касационна жалба на частните..

публикувано на 18.10.24 в 16:50