Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Смяна на местата в "Ден след ден"

Договорка за редовно правителство има. Обявиха я час преди връщането на първия мандат, за да дойде ред и на втория. Проф. Николай Денков и Мария Габриел ще си предават премиерската щафета за по 9 месеца. Какво означава смяната на местата и до какво ще доведе ротационния принцип на управление на ГЕРБ- СДС и Продължаваме промяната- Демократична България? Питаме политическите анализатори. 

Как може държавата да си върне дарените от община Варна акции от Международен панаир Пловдив? Председателят на правната комсия в Народното събрание Стою Стоев уточнява детайлите по идеята в репортаж на Емил Костов. 

Украинският посланик и кметът на Пловдив откриха парк на изящните изкуства до сградата, превърнала се във втори дом за бягащите от войната. Повече за това ни разказва Яница Марова. 

Ще ви поканим  на пролетното издание на междуанордния фестивал "Дни на музиката в Балабановата къща". 

По публикацията работи: Димитър Владимиров

БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Още от категорията

Последна неделя с август в „Шейкър“

Денят е добър за отзивчивост, съпричастност и благотворителност, препоръчва нумерологът Ели Маринова. Иначе, днес говорим за предстоящия месец септември. Засега ще ви споделя само това.....динамика. Очаквайте астробюлетина със Стефи Недевска. Ще разберете и кои са греховете ни, според зодиакалния знак? Говорим и за вътрешната..

обновено на 24.08.24 в 17:28

"Добро утро, ден!" с Петър Краевски

Един роман и още осем книги с поезия, афоризми, хумористични стихове и проза има в биографията си гостът ни тази седмица. Слушателите познават гласа му, чували са дори негово алтер его, чели са десетки негови текстове във вестник „Стършел“ и в различни литературни антологии. Познават го и поколения ученици от Английската гимназия, която е завършил,..

обновено на 23.08.24 в 15:30

Красиви посланици от Рая днес във "Вход свободен"

Наричат пеперудите "посланици от Рая" не само защото са невероятно магнетични  същества и се различават от останалите насекоми, но и защото в човешкият ум пеперудата винаги е била заобиколена с тайнствен ореол.  В славянските страни има обичай, да се гонят пеперудите от огъня, вярвайки, че това са душите на техни починали роднини.  Будистите се отнасят..

публикувано на 23.08.24 в 09:30

С горещите теми на лятото „Точно днес“

Лятото е в разгара си, а горещо се оказва не само на политическата сцена, но и в обществения живот. За проблемите и възможните решения ще говорим в утрото на 23 август, ето какво ще чуете във времето до 9.30 ч. Мисия възможна ли е нов служебен кабинет с премиер Димитър Главчев? Политологът и университетски преподавател доцент Иво Инджов..

обновено на 22.08.24 в 16:41

"Вход свободен" - водата е живот

Човешкият организъм се състои от 70 - 75 % вода. Чрез водата се транспортират хранителните вещаства до всяка клетка на тялото и пак чрез нея се отвеждат отпадъчните продукти след обмяната на вещаствата от клетките. Водата регулира телесната ни температура.  В последните години доста от нас се замислят за качеството на питейната вода. Снабдяваме..

обновено на 22.08.24 в 13:49