Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Пети конкурс за Национална стипендия КЦМ

| обновено на 23.05.23 в 15:48

За пета поредна година ХОЛДИНГ КЦМ 2000 дава старт на конкурса „Национална стипендия КЦМ“. И през тази година 7 талантливи студенти ще имат възможност да спечелят стипендия в размер на 3600 лв. за учебната 2023/24 година.

„Стипендия КЦМ“ е един от най-ценните проекти на холдинга, подкрепящ мотивирани млади хора по време на висшето им образование. Инвестицията в обучението е инвестиция в бъдещето на обществото като цяло – финансовата подкрепа към студентите гарантира по-качествено образование и осигурява сигурност и вдъхновение по пътя към бъдещата професионална реализация.

От учредяването на „Стипендия КЦМ“ през 2019 г. до момента, са подкрепени 30 студенти от 12 различни университета в България и чужбина, със сума в размер на общо 99 000 лв.

Кандидатстването за конкурса е посредством изпращане на есе, а тази година може да се направи избор между две теми: „Металите и горивото на бъдещето“ и „Рудните полезни изкопаеми и развитието на човешката цивилизация“. В конкурса могат да се включат студенти, които са български граждани, на възраст до 25 години. Важен критерий е успешно положените изпити от предходната учебна година с успех не по-нисък от много добър 4,50. Срокът за кандидатстване е 15 юни 2023 г.

За кандидатстване и повече информация:https://www.kcm2000.bg/careers?page=internships


БНР подкасти:

Още от категорията

Ротация ще има до края на месеца, ДПС ще запази влияние

"Националният празник показва определено напрежение и поляризация, особено в социалните мрежи. Това се държи на агресията на Русия в Украйна и до голяма степен с това можем да обясним поляризацията, въпреки че оценките за това, кой трябва да бъде националният празник на страната, са различни. Но въпреки това, като че ли темата беше затворена, защото..

публикувано на 04.03.24 в 10:20

Влизането ни към еврозоната носи ползи, но и рискове

„През последните няколко  години много различни анализатори и политици обърнаха внимание на страховете за обедняване, свръхинфлация и т.н., притеснения, които като цяло, не се сбъдват. Това са рискове, които могат да се материализират при провеждане на неправилна политика, но има и добри примери, като Балтийските страни, Хърватия и др. При тях..

публикувано на 04.03.24 в 06:55

С България в сърцето

В предаването Клуб "Неделя" днес Ви срещнахме с Владимир Чешмеджиев, един от малкото млади българи, които  милеят за страната си. Той е само на 23 години, но още от малък има ясно поставени цели и мисия да  разпространява българската история, култура и традиции, и да  поддържа патриотичния дух сред младите хора в обществото в България и извън нея...

публикувано на 03.03.24 в 19:41

Румен Нечев в "Добро утро, ден"

Гост в „Добро утро, ден“ тази седмица е художникът Румен Нечев. Роден е в Смолян, защото баща му е военен.  Завършва художествената гимназия в Казанлък, следва във ВТУ „Св. Св. Кирил и Методий”, със специалност „Графика“.  По разпределение го изпращат като учител в Пазарджик, но не след дълго се мести в Пловдив и остава тук.  Румен Нечев има над 30..

обновено на 03.03.24 в 09:53

Трудно ще е въвеждането на зони с ниски емисии в Пловдив

Автомобилите от най-ниската еко категория отново могат да влизат в идеалния центърана София, след като имаше такава забрана, която беше в сила до края на февруари. Забраната е свързана с определенето на т.нар. зони за ниски емисии, които се подготвят и за действие в Пловдив.  От октомври 2022-ра година Общинският съвет прие методика за въвеждане на..

публикувано на 01.03.24 в 16:27