Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Все по-трудни прогнози „Ден след ден“

Преговорите за правителство с мандата на втората политическа сила са размразени и продължават, но информацията от тях е оскъдна, а натискът на останалите в парламента вторите да върнат мандата-все по-силен. Допълнителен детайл от днес е започналото разследване по така наречения „Барселонагейт“ и обявеният отказ от лидера на ГЕРБ Бойко Борисов да се откаже от имунитета си, за да бъде разследван по случая. Със социолога Юрий Асланов ще потърсим ориентири за това какъв ще бъде изходът от тази ситуация.

Извън политиката се срещаме със стари проблеми. Фермери от Южна България се събраха в пловдивското село Долна Махала. Те не знаят какво да правят с произведеното от тях мляко заради ниските изкупни цени и отказа на част от мандрите да го изкупуват.

Ремонтът на сградата на Хуманитарната гимназия в Пловдив ще започне в началото на следващата седмица. От кмета на район „Централен“ Георги Стаменов разбираме, че няма обжалване на избора на изпълнител и че финансирането на първия етап от работите е осигурено.




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Още от категорията

В жегите "Точно днес"

За жегата навън, за отражението й върху здравето, за опасностите на пътя при екстремни температури, за политическите градуси ще говорим в утрото на сряда.  Ето част от събеседниците ни:  Зорница Спасова - главен асистент в Националния център по обществено здраве и анализи към Министерството на здравеопазването. Тя има докторска степен по..

публикувано на 09.07.24 в 17:27

"Вход свободен" под лупата на юли

В началото на  лятото  градът се е оставил напълно на милостта на слънцето. Под тепетата се живее комфортно само сутрин и след полунощ. Всички разчитат само на живителния хлад на климатиците и благославят наум техническия прогрес. Вече сме в същинското сърце на юли и по тези места дебелата сянка  е единственото естествено спасение от безмилостната лупа..

публикувано на 09.07.24 в 09:30

"Точно днес" по юлските горещи теми

Юли е времето за класации, опити за ново управление и горещо лято, в което кодът остава жълт.  За политическите вероятности да имаме кабинет, за ДПС и кризите по оста Пеевски - депутати - Доган, говорим с политолога д-р Светлин Тачев от "Галъп интернешънъл болкан". Писателката Здравка Евтимова ще получи Националната литературна награда "Иван..

публикувано на 08.07.24 в 14:13

Холистично с „Вход свободен“

Днес с холистичния психолог Дорина Ташева, говорим за гостуването на Елке Уолшон в България. Тя е немски терапевт и ще сподели опит и информация за една възстановителна практика. Очаквайте и рубриката „Предразсъдъци и следразсъдъци“, с Жоро Пеев. Ще си говорим и за нишките в нашето ДНК, накратко. Коя е златоносната такава? Аида..

публикувано на 08.07.24 в 09:30

"Точно днес" по пътеките на новата седмица

В утрото на 8 юли поемаме по посоките на новата седмица. И макар да е нова част от сюжетите не са, но пък отново се разгарят с пълна сила в жежкото лято. Първият мандат за съставяне на редовно правителство се провали, шансовете за сформиране с втория и третия мандат не са много по-големи, което увеличава възможностите за поредни предсрочни избори. За..

публикувано на 07.07.24 в 17:00